© Produsentene

10 motebøker du må lese i sommer

10 motebøker

20. juli 2016 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Sommeren er høysesong for bøker. Du har endelig tid til å lese det du rett og slett ikke rekker resten av året. Se også COSTUMES liste over motebøker du må ha i bokhylla. Det er herlig å ligge på stranda, på plenen, i en hengekøye, på verandaen, eller bare på sofaen og drømme seg bort i en bok.

Noen leser krim, vi leser motebøker og biografier.


Her er 10 motebøker du må lese:

How to be Parisian av Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan og Sophie Mas.

En søt liten guide om den myteomspunnende, superstilige bohemen i Paris. Du lærer alt fra hvordan du takler første date til mer senuelle triks. Et "must have" for deg som er frankofil.

The Dress: 100 Iconic Moments in Fashion illustrert av Megan Hess. En lekker "cofee table book" med de 100 største øyeblikkene i motehistorien. Litt tung til strandbagen, men fin på sofaen.

Icons of Women’s Style av Josh Sims. Her finner man opphavet til blant annet platåskoen. En bok om motehistoriens "firsts".


Chloe Sevigny, Rizzoli International Publications.
Masse kule bilder av ikonet Chloe Sevigny. Inspirasjon fra første til siste side.

Kate: The Kate Moss Book av Kate Moss & Fabien Baron.


Alle moteinteresserte må ha en bok om Kate Moss. Og denne har hun faktisk vært med på å lage selv. Boken er proppfull av lekre bilder fra "Mossy" var bare "en ung jente med potensiale" til en av verdens største supermodeller.


Alexander McQueen: Fashion Visionary av Judith Watt.

Den beste boken som er skrevet om geniet McQueen som døde så altfor ung. Flotte bilder fra den korte, men fantastiske karrieren hans.

Grace: A Memoir av Grace Coddington.


En selvbiografi av en av verdens mest inflytelsesrike kvinner innen mote. En spennende livshistorie og søte illustrasjonerav henne selv. Liker du katter, liker du Grace.

The World According to Karl av Karl Lagerfeld.


Karl Lagerfeld er en av de mektigste og merkeligste personene i motehistorien. Og boken er full av "visdomsord" fra mannen som har uttalt "I hate fat people" og "What I have done, Coco Chanel would never have done. She would have hated it".


Sex and the City 2: The Stories. The Fashion. The Adventure av Eric Cyphers.

Boken for deg som elsker Sex And The City. Filmen huskes nok bedre for sine fantastiske kostymer, enn story, men hva gjør vel det. We love Carrie & Co!


Coco Chanel: The Legend and the Life av Justine Picardie.


Det finnes egentlig ikke noen bra biografi av Gabrielle (Coco) Chanel. Hun løy om alt og fortalte det som passet henne, så alle bøker om henne består mye av gjenfortelling og gjetning. Men denne er interessant og man får vite en god del om legenden Chanel, selv om den er mangelfull.
FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT: @STYLISTANO

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold