© Emilie Tømmerberg, NetteNestea

10 problemer jenter har når de skal pakke feriekofferten

Feriekofferten skal pakkes - hjelp!

22. mars 2018 av Kristine Bruerberg Karlsen

Sommerferien har, for de aller fleste, begynt. For mange er sommeren tid for reise, men før man kommer så langt så må man pakke kofferten. Bare innrøm det - å pakke er mye stress, planlegging og logistikkarbeid du helst skulle vært foruten. Vi har ikke egne lister for problemene det medfører uten grunn.

Sjekk ut Emilie Tømmerbergs tips til pakkingen her!

1. Treningstøy

Planen er så klart å opprettholde treningsrutinene fullt og helt. Tre økter på hotellets treningsrom og to joggeturer i solnedgangen á la fotballfrue. Da må så klart treningstøyet få plass i kofferten: to tights, tre topper, treningshanskene, joggeskoene og en caps til joggeturen. Motivasjonen på topp hver morgen!?

2. Krølltang/rettetang

Selv om du aaaldri har giddet å stå opp en time tidligere om morgenen for å rette eller krølle håret, så er det en liten sjanse for at du orker på ferie. Du er tross alt ikke noe særlig sliten etter alle de nye inntrykkene og all gåingen, så du spretter opp av sengen for å fikse håret. Derfor skal BÅDE krølltangen og rettetangen pakkes med - de tar jo ikke så stor plass uansett...

3. Komfortable klær

Ferie er ikke bare stress og sightseeing, derfor må du også pakke med joggebukse og/eller kosedressen. Nytter ikke med kort shorts eller lett sommerkjole på kjølige kortspillkvelder.

Hold deg fresh på flyreisen: Alle tipsene du trenger!

4. Hverdag eller pynt?

Vi kunne ha skrevet en hel bok om klærne som skal pakkes til ferien, men i bunn og grunn går det ut på mye tenking, logistikk og problemløsning. Alle underdeler må matche overdelene. Men skal du da pakke med hverdagslige klær som også kan brukes om kvelden, eller skal du gå all in og ta med en kjole? Eller to? Eller tre? Eller kanskje et skjørt? Eller skal du kjøpe nytt der nede? Aaaargh!

5. Hatt

Hatt? Hatt! Skal du ha med en hatt? Hatt er fint. Vi tar med en hatt. Men hvordan pakker man egentlig en hatt uten at den er flat når du kommer fram?

© Eirin Kristiansen

6. Sko

Sko å daffe i, sko å gå i, sko å se bra ut i, komfortable sko for når de andre skoene er vonde, sandaler, slippers til stranda. Det ene paret får du gnagsår av, så da må du ta med et ekstra par i reserve. Antrekkene du har planlagt passer jo ikke til samme par sko. Trenger du kanskje en egen koffert til sko?

7. Vesker

Vesker og størrelsen på dem avhenger av du trenger. Problemet er bare at du ikke vet ditt eget behov på ferie. Skal du bare ha en liten skulderveske med plass til mobil, lipbalm og kort, eller den litt større bøttevesken som får plass til det du handler? Hvis man putter de mindre veskene i én stor, så tar det jo ikke mer plass i kofferten enn hva den store ville gjort i utgangspunktet. Eller?

8. Jakker

Værmeldingen er ubrukelig, fordi du vet at været kan forandre seg like fort som Kylie Jenner forandrer hårfarge. Ganske ustabilt, med andre ord. Skal du ha med varm jakke eller en litt lettere? Eller en vindtett, for når dere skal gå tur? Best å ta med alle.

9. Skjønnhetsprodukter

Så klart all sminken må pakkes ned, til og med festsminken. Og den wet eyelineren du aldri har prøvd før og det nye bronzer- pudderet. Tørrshampoo i tillegg til vanlig shampoo, balsam og hårkur, pluss hårspenner, hårstrikker og hårsmykke. Barberhøvel med nytt blad, IKKE glem tannbørsten, hårbørsten, ansiktsrens, serum, primer, toner og sminkefjerner. Sjekk ut den store solkremguiden vår her!

10. Tidsfordriv

Å reise med fly er ekstremt kjedelig, så det er viktig å ha noe å holde på med hele veien. Derfor skal boka du ikke har åpnet siden mars bli med, samt nintendoen du ikke har rørt siden 7. klasse. Offline-spillelista på Spotify blir fyllt med flere album du ikke har hørt før fordi du er redd for å gå tom for musikk, og du har brukt 30 kroner på appstore til nye spill på mobilen. Og fem magasiner. Du må jo ikke gå tom for lesestoff.

... Og alt du shopper skal ha plass, i tillegg til at kofferten ikke må overskride grensen på 23 kg.

God tur!

© Annette Haga

NYHETSBREV