10 problemer jenter har om sommeren

Sommerproblemer

20. juli 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Men når vi ikke sitter på stranda i en bikini, beveger vi oss rundt i varmen, dollet opp med klær, hår og sminke. Da oppstår det problemer. Les de 10 verste her:

1. Smeltende sminke

En rekke magasiner anbefaler å bruke krembasert sminke på sommeren, og med god grunn. Pudder smelter vekk, blander seg med svette og legger seg i klumper i ansiktet. Kjempesexy. Si du spiller volleyball med Spanias kjekkeste gutter, men på grunn av varmen ser det ut som du svetter vekk huden din og tørker den vekk med hånden. Lekkert.

2. Skifte bikini

En del problemer var inteteksistrende da vi var barn, blant annet dette med å skifte bikini. Da holdt bare mamma håndkledet rundt deg, og du kunne skifte i ro. Da vi ble sånn 10-12 år og ville skifte uten at mamma så på, måtte vi lære oss å holde håndkledet selv. Og det, spør du oss, er fremdeles et plunder. Greit nok hvis du er alene midt i skogen og det ikke gjør noe at håndkledet løsner litt, men på en strand i syden med 5-6 grekere med gullkjeder og speedoer, uten skam for å stirre, er oppgaven med å skifte bikini offentlig littvanskeligere.

3. Tåneglelakk

Når hele kroppen skal vises frem etter en lang og kald vinter, må hele kroppen gjøres i stand før den går noe som helst sted. Dette gjelder også tåneglene. Etter et innfall i vinter der du fikk ideen om å lakke neglene selv om ingen ville se det, henger det fremdeles igjen flassende neglelakk som må vekk. Hvorfor er det sånn at neglelakk på hendene varer i typ tre dager, men neglelakk på tærne kan sitte på i flere måneder?! I hvertfall er det en liten jobb, og for å ikke snakke om å legge på ny neglelakk! Brystet i klem mot kneet, ingen stilling gir god nok tilgang og neglelakk som havner utenfor får bare bli der! Ferdig med saken!

4. Uønsket hår

På sommeren må leggene konstant barberes, og det tar faktisk litt tid! I tillegg blir de aldri så myke som når man har latt håret vokse litt før man barberer igjen, så man går rundt med minikaktuser som ben. Enkelte foretrekker også å fjerne jungelen som har samlet seg midt på kroppen gjennom vinteren, så med mindre du betaler i dyre dommer for å få noen til å rive det av deg, må du tilbringe 20 minutter ekstra i dusjen, bøyd over og svimmel med tungt konsentrasjonsarbeid. Det er ikke bare bare!

5. Gnagsår

Et velkjent, men også ukjent problem bare jenter har, er gnagsår mellom lårene. Hvorfor problemet nesten ikke snakkes om er uklart, spesielt når løsningen er så enkel. Problemet oppstår gjerne på varme sommerdager når du finner frem den fine sommerkjolen du brukte altfor mye penger på i våres, og tar et par skritt for mye ute. De færreste av oss har det såkalte "thigh gap" (som er helt OK!) og dermed gnisser lårene mot hverandre når man går. Det skaper naturligvis gnagsår som bare blir vondere og sårere jo mer du går. Bruk stømpebånd, en lang shorts eller lån kjærestens boxer for å fikse problemet - easy peasy!

6. Wet wet wet

Hadde du tenkt deg et raskt bad i bare undertøyet, for så å slenge på deg klærne og fortsette dagen som vanlig? Glem det! Bading må nøye planlegges og pakkes til, med forslag til steder du kan skifte, tidspunkt, beregnelse av når håret vil tørke etc. Kaster du på deg den hvite sommerkjolen over det våte, grønne undertøyet, vil ikke bare undertøyet syntes, det vil også se ut som du har hatt melkespreng og tisset på deg på én gang. Vi snakker av personlig erfaring.... (lang, grå jerseykjole etter bading i Dubai. Ikke anbefalt.)

7. Klistret til stolen

Dette er uheldigvis en greie, men det skjer heldigvis med alle. I shorts, skjørt eller kjole kan man oppleve å sitte klistret fast til glatte overflater på grunn av svette og fuktighet. En herlig surklelyd oppstår når du reiser deg fra stolen, og i heldige tilfeller er det et såkalt "rumpemerke" igjen i stolen. Med moderne kunst og trender har også for eksempel busstopp krakker med riller, eller restauranter har stoler med et fancy mønster. Etter bare 10 minutter sittende på en av disse, har du mønstret printet på rumpa og baksiden av lårene. Kjempelekkert! (og det klør!)

8. Blek + sol

Bleke jenter sliter spesielt om sommeren av flere grunner. De blir mye raskere solbrent enn alle andre, men det verste er at de vet det - prøver å gjøre noe med det - men ender alltid opp solbrent. Man smører på solfaktor 50 til porene i huden ikke får puste, og håper på det beste. Så kommer kvelden og man kjenner varmen og sårheten bre seg over skuldrene og nakken. Ikke nok med at all den brente huden må flasse av på et tidspunkt, men huden som ligger under er ikke brun engang!

9. Bikiniproblemer


Jenter har en sjette sans når det kommer til bikinier om sommeren. Selv om det ser ut som vi bader, har det gøy og koser oss, har vi hele tiden koll på hvor bikinien sitter og hva den skjuler. Spesielt trekant-BH'er (seriøst, hvem har trekantformede pupper?!) har en tendens til å svinge frem og tilbake og vise lystne tilskuere en pupp eller to. Badetrusa forsvinner steder den ikke skal være, og uønskede sprekker setter seg på uflatterende plasser. Som sagt - dette må vi passe på hele tiden.

10. Luftfuktighet

Fuktighet i luften kan ødelegge en hel dag du i utgangspunktet følte deg veldig bra. Problemet er ikke så omfattende her i Norge som det er i syden, heldigvis, men på ferie vil man i enkelte tilfeller se bra ut. Fuktigheten gjør at du svetter og at sminken renner vekk, og at håret kruser seg og blåses opp til 3 ganger sin egen størrelse. Klær føles trange og ekle, og du svetter selv om du ikke driver med noe særlig fysisk aktivitet. Air condition er din beste venn!

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Vi er på snapchat; stylistano

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold