© Instagram: Selena Gomez, Beyonce

10 tips til flere likes på Instagram

Flere likes på Instagram

22. februar 2019 av Kristine Bruerberg Karlsen

Er "likes" en overfladisk lykkefølelse, eller er det helt greit å evaluere seg selv i form av antall likes? Uansett grunnen - et hjerte eller en tommel opp er som et virtuelt klapp på skulderen, og hvorfor skal man ikke streve etter det?

Ifølge nettstedene WikiHow.com og PostPlanner.com er det en vitenskapelig måte å få flere likes på et bilde du legger ut på Instagram. Forsker på sosiale medier, Dan Zarrella har undersøkt over 1,5 millioner bilder, og sett på kjennetegnene til bildene som fikk flest likes. Nå har han altså delt resulatet. Kanskje du lærer noe nytt?

1. Bruk relevante hashtags.

Helst ikke flere enn 7 (ifølge vitenskapen, altså) og hashtaggen #drunk gir 40% mindre likes. #NoFilter gir et overraskende godt resultat, selv om det ikke er helt sant.

2. Ikke overrediger

Med mindre du er pro i photoshop og bare skal fjerne en kvise, anbefaler WikiHow at du lar være å redigere på utseendet ditt. Ta heller bilde i en vinkel som får deg til å se smalere ut, og dropp filtre som gjør huden din like glatt som en Barbie-dukkes.

3. Ta flere selfier!

Endelig en gladnyhet! Ansikt gir likes, og spesielt ditt. Pass på å ikke ha samme ansiktsuttrykk og setting i hver eneste selfie du legger ut - da virker du fort overfladisk. Og smil! Smil får flere likes.

4. Gå ut!

Bilder tatt utendørs er ofte lysere og har flere farger, noe som genererer likes.

5. Bruk mer av fargen blå

Fargen blå gir 24% flere likes enn for eksempel rød og oransje, ifølge en studie. Enda flere skrytebilder av bassenget på ferie, med andre ord.

7. Post innenfor en tidsramme

Du bør lage en aldri så liten timeplan for når på dagen bildet ditt mest sannsynlig vil få flest likes. På morgenen ser ingen bildet ditt, midt på dagen kjeder de seg på jobb og scroller gjennom Instagram, på kvelden er de fleste slitne og sitter med mobilen. I tillegg bør du heller ikke poste på fredags- eller lørdagskvelden. Men det er i bunn og grunn algoritmer som bestemmer hvem som får ditt bilde i feeden sin basert på innholdet de liker.

8. Lik andres bilder

Kommunikasjon kun én vei har aldri bidratt til noe som helst. Lik andres bilder for å få oppmerksomhet, og kommenter gjerne for å engasjere deg i "miljøet."

9. Plusspoeng for mat og kjæledyr

De fleste er svake for søte dyrebilder og matbilder til å sikle av. Bare pass på at lignende bilder ikke er postet 1000 ganger før. Og ALDRI 2 matbilder på rad, med mindre du har en mat-Insta.

10. Ikke post for ofte

Dette punktet har du sikkert hørt før, men det er lett å glemme når alle bildene fra London-turen er like fine. Ikke spam følgerne dine - post heller ett bilde om dagen, og la dem vente på neste.
Nye funksjoner på Instagram lar deg nå legge ut Insta Stories og du kan legge flere bilder på rad i en og samme post.


Og dette må du bare vite:

Hvem har flest følgere i verden på Instagram?
Selena Gomez!

Hva er det mest likte bilde på Instagram?

Dette så klart: 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Pssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)

NYHETSBREV