Alt om høstens skotrender

Vi har tatt en titt på høstens kolleksjon fra Bianco og funnet de perfekte høst- og vinterskoene.

16. oktober 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Sneakers-sesongen går mot slutten og det er på tide å finne årets høstsko. Det er mange trender som gjelder for høsten 2017 og for å hjelpe deg å sortere litt, har vi spurt butikksjefen på Bianco Sandvika, Sarah Vaaland Hjelmerud om litt eksperthjelp.

Skotrendene for høsten 2017 er veldig "klassisk høst" og uten de store overraskelsene. 

– Høsttrendene passer til den nordiske høsten med kaldt og vått vær, så det er perfekt for oss i Norge. Det er skinn, sort og cognac som preger motebildet, men også innslag av oliven og burgunder. Mot vinteren kommer det en del sennepsgult, forteller Hjelmerud. 

HØSTENS IT-SKO

Sesongens it-sko er "Chelsea boots", som kommer i mange forskjellige modeller. 

– Dette er høstens må ha-sko og vi har en modell for alle enten du vil ha spiss, eller rund tupp. De er lave, har gode såler og at det er litt lengde på skaftet, gjør den til den ultimate høstskoen.

Hjelmeruds høstfavoritt er en Chelsea-variant med sølvspenne. 

– Den er trendy og både feminin og maskulin, og den er like fin til skjørt som til bukse. 

KULE VINTERSKO

Det er allerede ganske kaldt ute og årets vintersko har kommet i butikk. Det går fint an å investere i et par sko som du kan bruke både høst og vinter. Boots med snøring, Chelsea boots med ullfôr eller røffe boots med såle av rågummi er noen alternativer.

– Årets it-vintersko fra Bianco er en vintervennlig variant av Derby-skoen som ble en stor hit i fjor. Vinterskoen har den samme kule sålen, men har et varmt og mykt ullfôr, forteller hun. 

SESONGENS KULESTE FESTSKO

Det er også mange støvletter i butikk nå og de lårhøye, som har vært i motebildet i et par år nå, er fortsatt trendy og passer perfekt til festsesongen – spesielt de tre i stretchy materiale, som kommer i rød med glitter, sort med glitter og i semsket grå. Julebordsesongen starter tidlig og disse hotte støvlettene kan du style med "den lille sorte", eller skinnbukser og en kul topp.

– Festsesongen blir preget av mye glitter, velour og sateng, men også strass, perler og brokade i år, sier Hjelmerud.

Burgunderrøde pumps, mules eller høye sandaler i velour blir en julehit, men det kommer også mange party-sko i sølv og gull.

– Det kommer noe for enhver smak, enten du vil glitre på festen i gull eller sølv, eller gå for klassiske og tidløse sko i sort eller nude.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold