Nå kan du bli kvitt nettroll på Instagram

Instagram sensurer nettroll

15. september 2016 av Ida Ørsal Angvik

I juli introduserte Instagram en ny testfunksjon som gjorde at man kunne filtrere kommentarene man mottar. Vogue skriver at Kylie Jenner og Crissy Teigen var noen av de første til å stenge av kommentarene på instagramprofilene sine. Mens Teigen sperret ord som Trump og whore, stengte Jenner av hele sitt kommentarfelt på enkelte bilder. Senere har også kjæresten til Justin Bieber, Sofia Richie, måttet stenge av sitt kommentarfelt på grunn av hetsen hun mottok fra Biebers fans. Dette førte til at nettroll ikke fikk mulighet til å kommentere det de ønsket og Instagram så derfor på funksjonen som en suksess.

Mandag denne uken annonserte administrerende direktør, Kevin Systrom, at funksjonen nå er tilgjengelig for alle. "Vi ønsker å fremme en kultur der alle føler seg trygge uten kritikk og mobbing", sier Systrom i en pressemelding. "Ikke bare er det et personlig ønske, men jeg føler også vi har et ansvar som en bedrift å gjennomføre dette". 


Vi har testet funksjonen og slik gjør du det: Så enkelt er det og du velger selv hvilke ord du vil utelukke.Selv om kommentaren er synlig for deg som har skrevet den, vil ikke mottakeren eller andre instagrambrukere kunne se hva du har skrevet. Hasta la vista nettroll! FØLG STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT: STYLISTANO

 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold