Lage egne øredobber.
© Eirin Kristiansen

Slik lager du dine egne smykker

Eirin viser deg hvordan du enkelt lager øredobber som ingen andre har.

1. august 2018 av Charlotte Sørvald/Eirin Kristiansen

Selvom vi er glade i å kjøpe smykker...masse smykker, så går det an å finne frem den kreative siden noen ganger. Spesielt når det er så enkelt som dette! 

Eirin har gjort nettop det – funnet frem sin kreative side, og laget noen nydelige øredobber av noen skjell hun fant på stranden. Du tenker kanskje at du ikke er så kreativ, eller har nok tid, men dette får du til! Det går fort, er superenkelt, og du får øredobber som ingen andre har. En perfekt kombinasjon, syns vi! I tillegg er dette en veldig budsjettvennlig måte å freshe opp antrekket. 

Vi har funnet frem det du trenger, og Eirin forklarer hvordan hun gikk frem for å lage de nydelige gulløredobbene. 

Lage egne øredobber.

Dette trenger du:

Skjell

Du trenger naturligvis skjell, og det beste er å plukke de selv. Hvis du ikke finner noen skjell du syns er fine, så får du også tak i dette på flere hobbybutikker. 

Hvis du allerede har skjell-øredobber, eller bare har lyst til å bruke noe annet, så er det ikke noe i veien for det. Bruk fantasien, og lag øredobber av hva du enn måtte finne i naturen eller hjemme i skapet. 

Lage egne øredobber.

Gullspray 

På alle hobbybutikker for du kjøpt gullspray. Du får også kjøpt sølv-farget, hvis du heller ønsker det. 

Lage øredobber hjemme.

Øredobb-clips

Det finnes mange varianter av øredobb-clips, så her må du bare finne de du foretrekker. Du kan enten å for en variant du ser på bildet under, eller en clip-on som Eirin. Begge deler fåes kjøpt på hobbybutikker. 

Lage øredobber hjemme.

Slik gjør du det:

1. Skjellene må du naturligvis plukke selv. Eirin brukte et lukket skjell for å få begge øredobbene like!

2. Etter at skjellene er vasket, sprayer du dem gull på et avispapir eller annet underlag (du kan også la de være sånn de er). Når lakken har tørket, ‘låser’ du den med en liten dæsj hårspray.

3. Fest skjellene på clipsene med limpistol eller superlim, og vipps så har du laget dine egne øredobber!

NYHETSBREV