© Annijor, Sweatshop

TV-aktuelle Annijor klar med ny sesong av Sweatshop

Annijor med ny Sweatshop-sesong

13. mai 2016 av Redaksjonen

- Jeg har funnet en av mine største løgner her i livet. Av min godtroende side av det å være et menneske, og forståelsen av hvordan klærne mine ble laget, skriver Anniken Jørgensen på bloggen sin. 

Stylista-bloggeren har vært i Kambodsja for å spille inn sesong 2 av nett-serien 'Sweatshop', og denne gangen reiste hun sammen med Frida Ottesen fra Norge, samt Sarah Tjulander og Lisa Tellbe fra Sverige.

 I den første sesongen fikk de prøve seg som arbeidere på en tekstilfabrikk, mens de denne sesongen går enda mer i dybden på tekstilbransjen.


Foto: Sweatshop sesong 1

SE ALLE EPSIODENE HER!

- La oss ta opp denne kampen en gang til. La oss endre dette en gang for alle. La oss igjen vise historien om hvordan man endrer verden, kun ved ord. Jeg vet kanskje ikke hvilken vei jeg skal gå. Men denne gangen skal vi ikke skrives inn i skolebøker fordi vi fortalte hvordan tekstilindustrien fungerer, vi skal skrives inn fordi vi endret den, skriver Anniken på bloggen sin. 

I realityserien blir kleskjeden H&M kritisert og omtalt, og Vibeke Holann, PR-sjef for H&M i Norge, mener at Sweatshop ikke forteller hele historien om H&M sine mål, engasjement og arbeid for rettferdig levelønn og gode arbeidsforhold.

– Vi i H&M setter pris på at flere engasjerer seg for alle som jobber i tekstilbransjen, både i Kambodsja og ellers i verden. Det er positivt at stadig flere vil jobbe for å sikre alle tekstilarbeidere en trygg jobb, en lønn de kan leve av og retten til å organisere seg. Vi har samme mål som Anniken og realityserien Sweatshop - å få til en rettferdig levelønn og gode arbeidsforhold i tekstilbransjen, men har forskjellige løsninger for veien dit. H&M er i dag ett av de selskapene som stiller strengest krav til våre leverandører, både når de gjelder miljø og sosiale forhold. Vi har ansatte i hvert produksjonsland som følger opp fabrikkene der vi er kunder tett. Vi vil at alle mennesker i vår produksjonskjede skal behandles med respekt  og at leverandørene tilbyr sine ansatte rettferdige lønner og arbeidsvilkår. Vi vil at alle som arbeider innom tekstilindustrien skal ha en lønn som de kan leve av. H&M produserer ikke i såkalte «Sweatshops», men vi tar utfordringene i vår del av bransjen svært alvorlig. Du kan lese mer om H&M sine prosjekter og konkrete tiltak på 

www.hm-svarer.no

I Kambodsja har H&M sine viktigste leverandører 

startet arbeidet med deres «Fair Living Wage»-prosjekt, som innen 2018 skal sikre totalt 850.000 tekstilarbeidere et system for rettferdig levelønn. H&M samarbeider også med IndustriALL, for å styrke lokale fagforeninger og arbeideres rett til å organisere seg.

 

Eirin skammet seg over å være introvert

Er du ÅRETS STYLISTA 2016?

Costume.no: 8 myter om hudpleie

Følg @stylistano på

facebook

og

instagram

!


Vi er også på snapchat; stylistano 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold