Sneakers
© Getty Images

Dette er vårens skotrender

Sporty og robust med en touch av feminint. Denne våren er det så mye fint å ta av – vi har tatt en nærmere titt på sesongens kuleste trender.

25. april 2018 av Charlotte Sørvald

Tendensene denne sesongen har vært ganske tydelige: store (på grensen til klumpete), old-school sneakers, gjerne noen kule materialer eller knæsje farger. I tillegg til det robuste og sporty, er det masse feminine farger og materialer, så det er virkelig noe for enhver smak. 

Les også: Sneakers som liver opp antrekket. 

Vi har snakket med DNA-shoes om hvilke trender som dominerer denne våren, og nå er det mye som er "lov":

Old school 

Hva er de aller største trendene denne våren?

- 90-talls nostalgi og sportsko er vårens største trender. Sock boots eller sock sneakers er vårens must. Pool slides og stoffsko gjør comeback. Sportsskoene ligner ”vanlige” sko og bruken går over i hverandre. Gucci fortsetter å influere motebildet, og som en motvekt til det minimalistiske og sporty, ser vi den feminine trenden tre frem med feminine farger og detaljer.

© DNA
© Produsenten

Sneaker mania

Hvorfor tror du/dere at sneakers har blitt så populært?

- Den sporty trenden står svært sterkt denne sesongen, med inspirasjon av fortidens 90-talls silhuetter som Air Max, Buffalo og Fila. Nytolkninger av denne trenden som Balenciaga understreker trenden. Vi ser mye chunky såleprofiler med sporty overdeler, såkalte dad eller ugly sneakers. Casual sport med retro sportsko er oppdatert med nye farger og høyere platåsåler, og sportstrenden ser også fremover med minimalistiske overdeler, rene linjer og lite detaljer.

Trenden finner inspirasjon i yoga og lifestyle, og sneakers og sportssko som ikke er designet for trening. Hybrider mellom sportsko og vanlige sko er stort. Sneaker boots, sporty hvite såler med klassiske overdeler er eksempler på såkalte hybrider. Sportssko og sneakers er komfortabel mote. Sko man faktisk kan gå i! Dette er noe av grunnen til at moten holder seg, sesong etter sesong.

Les også: Vårens IT-plagg. 

© Produsenten
© Produsenten

Farger

Hvilke farger er det som skiller seg ut spesielt?

- Vi ser mye monokrome farger denne våren, som svart og hvitt. Feminine farger som rødt og rosa står også sterkt, med innslag av syrin lilla, sitron gult og sennep. Klassiske sportsfarger som rødt, grønt og blått er også noe som vil farge denne våren.

Materialer

Er det noen materialer som er mer trendy enn andre i år?

- Ja, denne våren ser vi elastiske, strikkede materialer, spesielt når det gjelder sock sneakers. Og når det kommer til mules med hæler og ballerina er materialer som fløyel, sateng, lakk viktige innen denne trenden. Perler, rysjer, sløyfer og pels (selvasagt fuskepels) er nye detaljer.

Don't miss out: Meld deg på vårt nyhetsbrev her. 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

NYHETSBREV