© Annijor, Instagram

Vårtrend 2017: Nettingstrømper

Vårtrend 2017: Fishnet

7. mars 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Fishnet-strømper/nettingstrømper er superhot om dagen! Piff opp antreket med de trendy strømpene og du får et rocka uttrykk med en gang. Nettingstrømper eller fishnet, som det heter på engelsk, er vevd stoff som ser ut som nettopp: fiskegarn. Tråden er vevd som diamantformede hull. 

Nettingstrømpenes opprinnelse

Historisk sett dateres nettingstrømper helt tilbake til 1880-tallet, men ifølge motehistoriker Valerie Steele i essayene "Holes in The Soul" i "CR Fashion Book", ble ikke ordet "fishnet stockings" brukt før i 1933 i The Oxford English Dictionary. 

Andre viser til "Æsop`s fabler" fra 1900-tallet der "Den kloge bondepigen" blir bedt av kongen om å komme til han, "men ikke påkledd, ikke naken og ikke ridende". Det løser hun ved å komme iført fiskegarn. Så allerede da var det erotiske referanser knyttet til plagget. 

På 1930-tallet ble de vågale strømpene brukt av den ikoniske burlesque-danseren Gipsy Rose og senere sett på pin-uper som Jayne Mansfield og Bettie Page på 50-tallet. 

Skuespilleren og moteikonet Elizabeth Taylor kledde seg i nettingstrømper og det samme gjorde Brigitte Bardot og Audrey Hepburn, som begge var skolerte ballettdansere.

Vi forbinder gjerne nettingstrømper med nettopp dans og da særlig jazzdans, Broadway-musikaler og show girls. 

Med den britiske punk-bølgen på 70-tallet og designere som Vivienne Westwood og Jean Paul Gaultier fikk nettingstrømpene en ny vår. Opprevne nettingstrømpebukser, gjerne brukt som overdel under en t-skjorte eller lignedne, men fortsatt som et sexy og vågalt tilbehør. 

I år har vi sett kjendiser og it-jenter som Kardashian/Jenner-søstrene iført nettingstrømper eller nettingstrømpebukser og designere som Margiela og Jeremy Scott har vist de sexy strømpene på catwalken. 

 

nettingstrømpebukse // fishnet stockings // nettingstrømper // nettingstrømpebukse

På nelly.com finner du både nettingstrømpebukser og sokker!

Tør du? 


Følg @stylistano på facebook og instagram!

Vi er også på snapchat; stylistano 

NYHETSBREV