© Eirin Kristiansen, produsentene

7 nasjonaldagskriser og hvordan du løser dem

Unngå 17.mai-krisene!

16. mai 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Selv om vi feirer 17. mai hvert år, er det ikke alle som blir like kloke av skade. Da vi var yngre hadde vi alltid foreldre til å passe på oss, selv om dagen svært sjeldent bestod av mer enn pølser, is og lek. Nå, derimot, kan én rift i strømpebuksa føre til dårlig selvfølelse resten av dagen. I hvert fall for oss her i redaksjonen. Kombinér en ødelagt strømpebukse og en dårlig hårdag, og vips så har du en gretten Stylista med å gjøre på 17. mai.  

Neida. 17. mai er en dag for mye latter og kos, og vi lar ikke små problemer ødelegge dagen. Men vi har erfart mye rart, og har herved laget en liste over alt som kan gå galt og hvilke løsninger du kan ty til for å fikse det.

Hvordan løse en 17. mai-krise

1. Regn

Regn? Null problem. Et godt tips til nasjonaldagen er å styre unna clutch- vesker og små håndvesker som ikke rommer annet enn nøkler og mobil. Vi snakker ikke bag, men en middels til liten bucket bag kan romme enten en sammenlagt paraply eller regnponcho. Pass på å kjøp en med hette så du redder håret i samme slengen. Til bunad får man faktisk kjøpt egne bunadsparaplyer. Men om du ikke har tenkt å investere i det, er det nok finest med en sort eller ensfarget paraply, og ikke den rosa med hvite prikker.

2. Fet hud

Hvis du sliter med fet hud, kan det være greit å ha med pudder og en liten applikator i vesken. Skrubb ansiktet dagen før og bruk et serum som forhindrer fet hud på morgenen. I tillegg har Shiseido et helt genialt produkt som fjerner naturlig olje i ansiktet uten å ødelegge eller fjerne sminken. Oil Blotting Paper fåes kjøpt på blant annet Vita. Perfekt for en dag ute i sola! Ta med deg et matt pudder i vesken, så kan du touche opp sminken utover dagen. 

3. Fett hår

Hvis du på forhånd vet at nasjonaldagen kan bli lang og det kommer til å ta lang tid før du kommer deg hjem, kan det være greit å ha med en tørrshampoo i reiseutgave i veska. Denne kan brukes på et raskt toalettbesøk og vil redde en dårlig hårdag. Et godt tips er å bruke tørrshampoo i hele håret før du fletter det - da vil håret få mer tekstur og fletten vil holde lengre. 

4. Solen

Solkrem, solkrem, solkrem. Er det ett, livsviktig tips vi har, så er det å bruke solkrem. Solkrem forhindrer unødvendig UV-stråling, rynker senere i livet og solbrenthet. Hvor mange av oss ble ikke solbrent på nesetippen i påsken? Lær av dine feil! Hvis du er så heldig at det blir sol der du er 17. mai, vær klar. Ha en liten solkrem klar i vesken. Vi vil ikke ha klissete hud 17. mai, så gå for det fantastiske pudderet med solfaktor fra Colorescience. 

5. Gnagsår

Er det én ting som ødela all moro på 17. mai da vi var yngre, var det gnagsår i nye sko. Apotekene har gnagsårplastre i små, handy pakninger som til og med passer i clutch- veskene. Et mindre omtalt problem, derimot, er gnagsår mellom lårene. Hvis du har gått mye i skjørt om sommeren kjenner du sikkert til problemet, og at dette lett kan oppstå på 17. mai på grunn av mye gåing. Bruk en shorts under bunaden eller maxikjolen, så slipper du dette problemet. Hvis antrekket for dagen er en kort sommerkjole, kan vi ikke annet enn å be deg bite tennene sammen, og påføre masse lotion påfølgende kveld. 

6. Vonde ben

At det blir mye ståing og gåing på 17. mai er like sikkert som at himmelen er blå. Derfor kan det være lurt å investere i et par gode skosåler som gjør både lave og høye sko mer stabile og komfortable. Det finnes til og med egne såler kun for det punktet under benet som pleier å bli mest vondt. De nye Gel Activ-sålene fra Scholl er et MUST! 

7. Strømpebukse

Rift i strømpebuksen er en klassisk gjenganger, og skjer med hundrevis av kvinner hver dag. Hvis du ikke har kjøpt en ekstra og du er så uheldig å ødelegge den du har, kan du bruke blank neglelakk på riften for å forhindre at den fortsetter å rakne.

8. Dagen før

Hva du gjør dagen før er avgjørende for hvordan du ser ut dagen etter. Prep øynene med avkjølende pads for å unngå mørke ringer - i verste fall kan du bruke en roll-on samme dagen for lignende effekt. Vask, rens og påfør en fuktighetsgivende nattkrem i ansiktet før du legger deg for å friske opp huden. Skrubb gjerne resten av kroppen for en deilig spa-følelse! På Costume.no kan du lese alt om hvordan du får en troverdig brunfarge til 17.mai. 


Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!
Vi er også på snapchat; stylistano

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold