Fototips med Guri Heli

Perfekte bilder med Guri

29. mars 2016 av Kommersiell redaksjon

Guri Heli er en av de nyeste jentene på Stylista, og både bloggen og Instagrammen til den freshe trønderjenta er full av inspirerende og kule bilder. Så da Olympus PEN inviterte oss ut på en foto-mission med Guri og motefotograf Kristoffer Myhre, takket vi ja med en gang.

Se tutorialen her!

Guri er ganske erfaren med kamera, mens Kristoffer er en profesjonell fotograf. Så opplegget var at Guri skulle finne motiver hun kunne ha på bloggen, mens Kristoffer skulle guide henne til å ta finest mulig bilder med sitt

Olympus Pen E-PL7-kamera

i de forskjellige situasjonene.

Tips 1 – Antrekk utendørs

Den første utfordringen vi kastet oss over var å finne et fint sted for et utendørs antrekksbilde. Er man i en by, som Oslo i vårt tilfelle, er gatene ofte fulle av biler, folk, reklameskilt og diverse forstyrrende elementer. Men etter litt leting fant vi en kul liten passasje, hvor Guri og Kristoffer satte i gang.

Kristoffer plasserte Guri i åpn

ingen av passasjen og knipset i vei. Dermed fikk han lys inn på motivet (Guri), samt en rolig og ryddig bakgrunn, siden området bak Guri var tomt. I tillegg satt han blenderen på kameraet (f.-tallet) på det laveste, for å gjøre bakgrunnen uskarp. Resultatet – et kjempestilig, urbant antrekksbilde. 

(Foto: Kristoffer Myhre) 

Tips 2 – På kafé

Neste post på programmet var lunsj. Og da Guri så maten - en knæsj grønn pastinakksuppe - ble det raskt og begeistret vedtatt at dette var vårt neste fotomotiv. Dermed vippet begge fotografene opp flippskjermen, som gjør at man kan holde kameraet rett over motivet, men se skjermen fra siden, og fyrte av. The camera eats first!

Her var forøvrig Kristoffers tips først å sette maten ved et vindu, slik at man får naturlig lys på motivet. Deretter brukte han et 17 mm-objektiv, en vidvinkel som gjør at man kan være ganske nær motivet, men fortsatt få med alt i bildet. I tillegg skrudde han på det innebygde vateret som finnes i Olympus PEN-kameraene. Med dette kan du være sikker på at bildene dine faktisk blir helt rette. Perfekt for lekre matbilder!

Tips 3 – Antrekk innendørs

Da lunsjen var fortært - og fotografert - var det klart for tredje og siste motiv; nemlig portrett/antrekksbilde innendørs. Slike bilder kan være vanskelige å få til, på grunn av kunstig lys eller lite lys inne. Men også her visste Kristoffer råd.

Han skrudde av lyset i rommet for å slippe å få med gult lyspærelys i bildet. Dermed ble det temmelig mørkt. Men Kristoffer plasserte så Guri ved siden av et stort vindu, der det kom inn masse naturlig lys. Så flyttet han litt frem og tilbake på modellen, til han var fornøyd med lyssettingen, og knipset et par lekre portretter.

Håper du lærte noen nyttige triks, og skriv gjerne spørsmål i kommentarfeltet her eller på bloggen til Guri hvis du lurer på noe.

Se også: Instagram-tips med Cath in the City

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold