© Getty Images, Instagram

10 problemer vi med krøller har

Krølleproblemer

16. mars 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Vi liker å bringe frem de som føler seg i mindretall frem i lyset, slik at de også kan få litt empati. Luksusproblemer ute av en annen verden selvfølgelig, men vi må ha det litt gøy også? Tidligere har vi skrevet om problemer lave jenter har, hvilke problemer søstre vil kjenne seg igjen i, hva brunetter sliter med og hvordan jenter med tynt hår lider. Denne neste gruppen vi tar for oss finnes også i mindretall, men problemene deres er minst like hårreisende.

10 PROBLEMER VI MED KRØLLER HAR

1. Morgenen

Håret ditt om morgenen er som en konfekteske: You never know what you're going to get. Enten oppfører det seg som en drøm og er som da du la deg, eller så er det til alle kanter uten et system. Nøddusj er et kjent fenomen.

2. Pannelugg

Pannelugg er helt uaktuelt. Verden fikk nok av krøllhårede jenter med pannelugg på 80-tallet. Innse det - håret ditt vil alltid forbli det samme.

3. "Komplimenter"

Ikke nok med at omtrent alle du møter sier at de misunner håret ditt (det hadde de ikke gjort hvis de visste bedre). Når du endelig har brukt to timer på å rette det ut, er det ikke måte på med kommentarer om at dette bør du gjøre hele tiden fordi du er såååå fiiin med håret rett!

4. Hårbørster

Hårbørste er en vits. Håret får bare flere knuter i håret når man prøver å fjerne dem. I tillegg gjør det skikkelig vondt, og man får flashback til barndommen med MYE lugging.

5. Regn/fuktig luft

Fuktig luft og regn er krølltoppers verste fiender. Håret blir dobbelt så stort (som om det ikke var stort nok fra før), og blir, ikke minst, krusete og uhåndterlig. Verst er det når du har brukt to timer tidligere på dagen for å rette ut krøllene, og alt arbeidet blir borte i løpet av sekunder så fort du går utenfor døren.

Vi ler oss skakke av Monicas krusete hår på Barbados, og kunne sett denne episoden om og om igjen!

6. Nye frisører

Alle frisørene du går til gir deg et skeptisk blikk når du går inn døra, og du ser at de håper på at det ikke er dem du skal til. Med mindre de har erfaring med krøller og hvordan krøllete hår fungerer, er det ikke noe vits å prøve engang.

7. Produkter

Produkter lover ditt og datt. Ved å bare bruke en bestemt shampoo (gjerne til 300,- flasken...) blir det lovet at du får glatt, rett og glansfullt hår på bare 3 uker. Særlig. Bruk en shampoo for tørt hår, og rett ut håret med en rettetang når du føler for det. Husk varmebeskyttende!

8. Accessories

Smyker og annen hårpynt er veldig vanskelig å feste i krøllete hår, og ikke minst få det til å se fint ut. Du trenger minst en medhjelper, og cirka en halvtime for å få det pitch perfect. Luer er også et lite mareritt - ikke bare ser du ut som en tolvåring, men den holder ikke engang krøllene på plass.

9. Kallenavn

Sånn som blondiner sliter med forhåndsdømming og blondinevitser, sliter jenter med krøllete hår med kallenavn. Krølltopp, Curly Sue, Annie, puddel, popcorn-hår - you name it. Ofte følger det med et nedlatende lite klapp på hodet også.

10. Bakterier

ALLE skal ta og kjenne på - noen ganger uten å spørre først og. Greit nok at håret ikke blir fett så fort, men følelsen er likevel ekkel. Kan ikke alle bare ta på det og bli ferdig?

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold