© Getty Images, Giphy

10 ting du bør vite om du bleker håret

De beste tipsene til deg som bleker håret.

13. november 2017 av Annette Haga

Det er mange av oss naturlige brunetter som ønsker å få blondere lokker.

I etterkant av frisørbesøket er det flere ting du bør vite, slik at du kan unngå slitasje og holde på fargen lengst mulig. Det å bleke håret kan nemlig gi flere utfordringer enn først tenkt, så da er det greit å være forberedt.

TIPS TIL BLEKET HÅR

1. Ikke vask håret for ofte, men invester gjerne i en god sjampo fra frisørsalongen som gir håret ekstra næring. Ved å vaske det sjeldnere kan du dessuten forsvare den litt dyrere prisen, ettersom du vil bruke mindre av produktet. Det er kjempeviktig å bruke balsam de første ukene etter bleking for å lukke skjellagene, siden ikke alle kurer har lav nok pH-verdi til å gjøre dette alene. 

2. Et bleket/kjemisk behandlet hår trenger proteiner. For mye fuktighet fører til at håret blir tyggis- aktig. Så kjør på med 50/50 fuktighet og proteiner. 

3. Unngå å tørke håret hardt med håndkle når du kommer ut av dusjen. I stedet for å pakke det inn i et håndkle og gni det mot hodebunnen bør du forsiktig klappe det tørt. Det aller beste er å la håret få lufttørke naturlig!

4. Lilla/sølvsjampo er genialt for å opprettholde en kald blondfarge. Bare pass på at du ikke overdriver bruken (med mindre du ønsker et lilla-aktig skjær i håret). 

5. Bruk et silkeputetrekk - det sliter mindre på håret. 

6. Unngå klorvann mest mulig - det kan fort gi bleket hår et grønnskjær.

7. Unngå hårproduker som olje og varmebeskyttende spray som har en gulaktig tone i seg. Du bør absolutt bruke disse produktene, men pass på at fargen er nøytral.

8. Skal du være mye ute i solen? Da er kokosnøttolje et smart triks for å holde håret sunt og friskt, og oljen inneholder en naturlig solfaktor som gir beskyttelse.

9. Begynner fargen å falme litt? Dra tilbake til salongen og be om en minicolor, og håret blir freshere på 1-2-3.

10. Det er ingen hemmelighet at hårbørsten sliter på håret. Børster med naturbust er det mest skånsomme, og unngå helst å børste håret når det er vått. Ellers kan håret fort bli spaghetti-lignende, og det er det vel ingen som drømmer om.

Følg @stylistano på facebook og instagram!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold