Hårfrisyre med flette
11 enkle fletter du selv kan lage © Getty Images

11 enkle fletter du kan lage selv

Bli vårklar med fletter! Her har vi samlet 11 videoer som viser deg hvordan du enkelt kan flette håret selv. Prøv noe nytt!

7. mars 2019 av Stine Bødker Nielsen og Simone Overgaard Aaberg

Fletter er den perfekte måten å style håret på, uansett anledning. Uansett om du ønsker en stram, løs, enkel eller avansert flette, så vil florerer det av inspirasjon i denne artikkelen. Her finner du alt fra elegant fiskeflette til de moderne boxer-flettene. Vi guider deg til 11 fine fletter du enkelt kan lage selv. Kos deg, og prøv noe nytt!  


1. Fiskeflette

En fiskeflette er superelegant, men den er også litt mer tricky enn vanlige fletter. Dersom du ikke har knekket koden for hvordan få til fletten, prøv med triksene i videoen under:

2. Fransk flette

En fransk flette er klassisk og passer til alle anledninger. Tips: prøv å lage to fletter istedenfor én – det ser også superbra ut. Slik lager du franske fletter: 

3. Flettet pannelugg

Flettet pannelugg ble spesielt trendy når serien The Hills var på sitt høyeste, hvor pene Laura Conrad rocket frisyren. Hvis du vil prøve deg på flettet pannelugg, finner du guiden her - bonusen er at du fortsatt har fire forskjellige fletter du også kan prøve! 

4. Sideflette 

Den store, løse sidefletten skaper en fin og casual frisyre. Gi den en rufsete beach-look ved å løsne litt opp i fletten - så har du den perfekte hverdagsfrisyren. 

5. Fransk sideflette

Skal din sideflette være litt spesiell? Sjekk denne videoen og få inspirasjon til en beundringsverdig frisyre: En fin flette,  perfekt til spesielle anledninger - eller bare til en hverdag som må piffes litt opp. 

6. Fletter i kort hår 

Du har fint mulighet til å flette håret selv om du har kort hår. Denne videoen viser 10 ulike og enkle fletter du kan prøve. Se den og bli inspirert til forskjellige hverdags- og festfrisyrer.   


7. Flettet bun

En flettet bun kan være både elegant, og fungere som en søt og litt finere hverdagsfrisyre. med litt øvelse krever den ikke lenger mange minutter foran speilet - bare se her:  

8. Sidefletter med en tvist

Dersom du er ute etter en simpel flette, som både er rask å lage, men samtidig ser kjempefin ut, bør du prøve disse sideflettene med en tvist. Se her hvordan du lager de enkle flettene: 

9. Store fletter

Hvis du digger en helt flettet look, er denne frisyren perfekt. Dette er en av de flettene som kan lages i alle typer hårlengder, og den krever heller ikke så mange redskaper. Den ser kanskje litt avansert ut, men du trenger bare noen hårspenner og små strikker, og du er good to go. 

10. Fletter som hårbånd

Lag en flette og bruk den som hårbånd! Det er både fint og praktisk - her får du nemlig håret helt vekk fra ansiktet. Slik gjør du: 

11. Boxer-fletter 

Kardashians-søstrene har gjort boxer-flettene (eller ducth braids, som de også blir kalt) populære de siste årene. Og vi skjønner godt hvorfor! Her ser du hvordan du enkelt kan lage flettene selv: 

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Meld deg på Stylistas nyhetsbrev her.  

NYHETSBREV