© Anniken Jørgensen, Annette Haga

11 triks for å få håret til å vokse raskere

Triks for langt hår

18. februar 2019 av Kristine Bruerberg Karlsen

Ekspertene er enige; det finnes ingen mirakelkur for å få håret til å vokse fort. Derfor er det viktig å huske på at håret ditt ikke vil være Disney-prinsesselangt til neste uke.

Les også: Hårfrisyrer for langt hår. 

Derimot finnes det noen triks du kan gjøre for at håret i hvert fall ikke skal stoppe opp i vekstprosessen. Stegene er små, og utgjør ikke store forskjellen, men hår er så individuelt at for eksempel bruk av varmeredskaper kan være grunnen til at akkurat ditt hår har sluttet å vokse.

Ta en titt på disse tipsene og se om du kan gjøre noen endringer i rutinen din.

© Instagram/Cornelia Grimsmo

1. Klipp håret

Uansett hvor selvmotsigende det høres ut, vil det å klippe håret hjelpe i ganske stor grad. Slitne hårtupper ødelegger håret fordi splittene jobber seg oppover og får hårstrået til å brekke. Og dermed har du kortere hår enn før. Frisører anbefaler en klipp med 4-6 ukers mellomrom.

2. Bruk balsam hver gang du dusjer

Nei, håret blir ikke fett av for mye balsam. Spesielt hvis du farger håret ofte, eller bruker varmeredskaper, er balsam helt avgjørende for at håret holder seg sunt nok til å vokse eller ikke.

3. Massér inn sjampo forsiktig

Selv om det føles ut som håret blir renere av å ta i når man vasker hodebunnen, så er det ikke særlig lurt å skrubbe løs. I tillegg til å skade håret, (det er ekstra sårbart når det er vått!) fjerner man alt av naturlige oljer som først og fremst holder håret sterkt og sunt.

4. Skyll i kaldt vann

Når du er ferdig med å dusje, kan du gi håret en ekstra boost ved å skylle det i så kaldt vann som du klarer. Dette vil lukke skjellagene, og hindre at forurensing, møkk og hårprodukter trenger seg inn i hårstråene.

5. Dropp store håndklær

Man skulle ikke tro deilige, myke håndklær er det som skaper mest ødeleggelse på håret, men det er det altså. Hårstråene blir klemt i de små fibrene i stoffet, og spesielt de små hårene rundt ansiktet har en tendens til å brekke når man strammer håndkledet rundt hodet. 

6. Bruk pleiende hårprodukter 1-2 ganger i uken

Hårkur og oljer er det som best tar vare på håret som må tåle både kulde, varme og fuktighet i årevis. Hold det til under tre ganger i uken; det er begrenset hvor mye håret klarer å ta opp av vitaminer og næring.

© Instagram/Annette Haga

7. Børst håret forsiktig

Dette punktet sier egentlig seg selv, men det er nok ikke så mange som tenker på det når håret ligner en krigssone. Gi heller opp kampen og sett håret i en dott på hodet, og bruk rikelig med balsam neste gang du dusjer.

8. Legg vekk rettetangen

Uansett hvor mye det klør etter å rette ut eller krølle håret, så tenk på det fyldige Beyoncé-håret du får av å la være. Du ville ikke brukt den slags varme noe annet sted på kroppen, så hvorfor bruker du det på håret? Vi garanterer at håret vil både se og føles bedre ut etter bare en uke uten varmebehandling.

9. Bytt hestehale-plasseringen

Dette tipset hentet vi fra Cosmopolitan.com, og har egentlig aldri tenkt over det før. Å ha hestehalen på samme sted flere ganger på rad, vil føre til at de samme hårene vil få slitasje fra hårstrikken. Derfor kan det være lurt å ha hestehalen enten litt høyere eller lavere neste gang du vil ha håret vekk fra ansiktet. Se alle hestehalene du må kunne HER!

10. Bytt putetrekk fra bomull til sateng

Bomull skaper friksjon mellom håret og stoffet, noe som gjør at du våkner opp med mer bustete og flokete hår. Sateng og silke er "snillere" mot håret ditt på grunn av sine glatte overflate. 

11. Balansert og sunn diett

Dietten påvirker håret ditt kanskje mer enn du tror. Selv om det hjelper i milesvis med en sunn og balansert diett, bør du fokusere på å få i deg omega 3, vitamin A og D for å holde hårkvaliteten oppe.

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold