Unngå slitt hår
© Getty Images

5 tips for slitt hår og flisete tupper

Tiden med slitt hår, flisete lokker og knekte tupper er over!

20. mars 2019 av Redaksjonen

1. Sett håret opp (nesten) hver dag 

Det trenger ikke være avansert - en dott, knute, hestehale eller flette funker fint. Løst hår blir nemlig raskere slitt en oppsatt hår. Det blåser rundt, setter seg fast i stropper, øredobber og borrelåser. Også fikler du mer med håret når det er løst, og ikke oppsatt. 

2. Bli klippet annenhver måned

Håret vokser cirka en centimeter om måneden. Hvis du klipper tuppene hver åttende uke sørger du for å alltid ha velpleid, pent og sunt hår som stadig vil vokse seg lengre. Det er faktisk aldri en god ide å droppe frisørtimen helt hvis du forsøker å unngå slitt hår. Ønsker du derimot å beholde din nåværende lengde, kan du til og med stusse tuppene hver sjette uke.

3. Bruk mindre shampoo

Prøv å bruk halvparten så mye shampoo som du pleier neste gang du vasker håret. Håret blir ikke renere jo mer shampoo du bruker. Tvert i mot: for mye shampoo etterlater såperester i hår og hodebunn og gjør håret slitt og matt - og lommeboken unødvendig tynn! 

4. Tørk håret riktig

Surrer du også håndkleet rundt håret og gnikker det voldsomt mot hodet? Når hårstråene blir gnisset mot hverandre på den måten, blir de slitte og har en tendens til å knekke av. Prøv å klemme ut vannet fra håret i dusjen, og bruk så håndkleet til å forsiktig tørke håret ved å klemme det rundt tuppene til det er tørt. 

5. Gre håret nedenfra og opp

... Her mener vi ikke toupering, men at du faktisk aldri bør starte å børste håret fra røttene ved hodebunnen, også nedover. Forsøk heller å børste tuppene først, så midten, og røttene på hodebunnen helt til sist. Slik unngår du knekte hårstrå og floker. 

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Meld deg på Stylistas nyhetsbrev

NYHETSBREV