© Getty Images

8 nøkkeltips til når du fletter håret

8 tips til flettet hår

17. februar 2017 av Redaksjonen

Fletteninjaene på Youtube får det å flette til å se ut som en lek, men for de av oss med mindre fantastiske ferdigheter, kan det være vanskelig nok å flette en vanlig sideflette.

Å flette ditt eget hår kan være enklere enn du tror, du må bare øve og ha med noen triks. 

Din neste dårlige hårdag vil sikkert takke deg for dette!


SJEKK UT VÅRE TIPS TIL EN FIN FLETTE


1. Øv i blinde
For å få en flette til å sitte skikkelig i fingerene, gjør det uten å se i et speil. Det beste er å få følesen av hvordan man skal flette uten å se på hva du gjør. Når du mestrer dette vil du ta flettingen til et nytt nivå.

2. Flett i tørt hår
Ikke flett håret vått, fordi håret er for tungt. Når håret er vått strekker det faktisk minst 15 ganger mer enn når det er tørt.

3. Tilfør tekstur
Hvis du har rett og glått hår, spray røttene og lengdene på håret med en tørrsjampo. Dette fordi håret ditt kan være for glatt å flette, så en tørrsjampo gir håret perfekt tekstur å jobbe med.

4. Ikke bruk for mye produkt
Ikke gi håret en overdose av produkter, da håret fort kan bli for stivt. Hvis du har i for mye produkt, kan det blir vanskelig å skille håret fra hverandre mellom fingrene.

5. Gi liv til håret
Bruk en fin kam og tuper håret for å legge til volum og hold.

6. Flett to-flettet
Hvis en flette i tre deler blir for vanskelig, kan du lage en tauflette i to deler. Tvinn to seksjoner og deretter bind dem sammen ved å vri i motsatt retning. Bruk en gummistrikk, de er fine og tynne og vises nesten ikke.

7. Stram fiskebeinsflette
I denne lekre flettevarianten er det viktig at hårdelene du tar fra hver side er tynne. Hold det stramt hele tiden, ellers vil det fort løsne og da må du starte på nytt.

8. Struktur først så "rot det til"
Hemmeligheten for å perfeksjonere en rotete flette er å først lage en perfekt strukturert flette. Du må starte med en ren og glatt flette, deretter kan du trekke og strekke fletten som du ønsker, dra ut tilfeldig hår, løsne og røffe opp teksturen litt. 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT: STYLISTANO

NYHETSBREV