Enkle fletter.


© Eirin Kristiansen

9 perfekte fletter til sommeren

Frisyren som passer like godt på fest som på stranden.

2. juli 2018 av Redaksjonen

Hvis du ser bort fra saltsvannsbølger, rufsete strandsveis og tilfedig topp, er det ingen hårfrisyrer som skriker "sommer" mer enn fletter. Og nei, den selvfølgelig ikke være überromantisk!

Kanskje skal du i et bryllup, en konfirmasjon eller rett og slett på en hagefest, og ønsker å se litt midtsommer-aktig ut på håret? Kjør på med en sommerflette!

Tips: Sleng på noen ekte blomster eller kjøp hårpynt i butikk, det gir det lille berømte ekstra til flettefrisyren denne sesongen. Og sjekk ut Instagram-kontoen @nordic_briads for masse inspo! 

Mange av de enkleste flettene kan fikses selv, andre trenger du kanskje litt hjelp til? Se inspirasjon til hvordan du kan bli flettefin i sommer her:

LØS, SEXY SIDEFLETTE:

Kanskje den enkleste av flettevariantene å raske sammen i en fei. Er du litt mer avansert av deg velger du kanskje fiskebeinsfletten (øverst), men vil du holde det helt enkelt, kan en vanlig flette også funke fint! Sørg for å ha litt løst hår hengende ned på sidene, eller start litt nedenfor nakken for å få den sexy, tilfeldige looken. Rett og slett den ultimate sommerfletten. 

Løs og enkel sideflette.
Beachy:

Denne sidefletten er perfekt når du er på stranden – gjerne med litt naturlig saltvannspray. 

HESTEHALE-FLETTE:

La deg inspirere av artisten Iggy Azaela og fest alt håret i en stram hestehale bak på hodet, gjerne litt høyt. Begynne å flette alt håret og fest med strikk nederst. Her kan du også fint variere mellom fiskebeinsflette og vanlig, tradisjonell fletteteknikk. Denne stilen gir en litt mer stram og sofistikert look. Men absolutt like sexy!

Enkel flette med høy hestehale.
Sporty:

Den høye hestehale-fletten er sporty og avslappet. Passer like bra på trening, fest eller strand.

FLETTE I LØST HÅR:

Om du ikke vil sette opp alt håret og likevel ha noe hengende ned, kan du gå for en light variant av fletten. Start helt foran eller fra siden og bruk den mengden hår du ønsker. Stopp fletten bak på hodet og fest med hårnåler. En god og holdbar hårspray er trikset her!

Enkel fransk flette.
Romantisk:

Med en fin blondekjole og noen fine sommersandaler, blir denne fletten i løst hår prikken over i-en. 

KRINGLE:

Budeiesveis, hodeflette, kringle, krone... Kjært barn har mange navn. Det som er sikkert er at denne looken spenner mellom alt fra avslappet boho til gammeldags budeie-stil. Velg selv!

Enkel flette.
Gammelt-nytt:

Denne litt "gammeldagse" fletten er SÅ søt, og skikkelig perfekt for å få bort alt håret fra ansiktet. 

FLETTEOPPSATS:

Lag én lang flette, to lange fiskebeinsfletter eller hva enn du måtte ønske, og fest den dobbelt bak med hårnåler. En liten fiffig tvist på en ellers "vanlig" frisyre. Voila!

Enkel flette.
Tvist:

Hvis du vil gjøre litt mer ut av den vanlige, franske fletten, så kan du prøve denne varianten. 

Enkel flette.
Varianter:

Du kan også sette opp resten av håret i en dott for eksempel, eller flette fra én side til en annen for litt variasjon. 

DOBBEL FISKEBEINSFLETTE:

Musefletter 2.0! Lag to løse fiskebeinsfletter som starter på hver sin side (gjerne fra toppen av hodet) og fest begge med strikk nederst. Rufse gjerne til frisyren litt for ikke å virke for preppy.

Enkel flette.
For viderekomne:

Fiskebeinsfletten er ett steg videre fra den vanlige hodebunnsfletten – men det er ikke umulig å få til! Sjekk ut noen videoer på Youtube, og lær deg den fine varianten du også. 

HESTEHALE-FLETTE 2:

Samme som øverst i denne artikkelen, men med vanlig flette. Lett som en plett og så stilig!

Enkel flette.
Enkel:

Denne fletten er SÅ enkel å lage. Sett opp håret i en høy hestehale, og flett vanlig – ferdig på 1-2-3. 

STRAM HODEFLETTE:

Her kreves nok litt mer tålmodighet og tekniske ferdigheter, men god inspirasjon og helt sikkert noe å prøve seg frem med? Fellesnevner er små, stramme fletter langs hodebunnen som møtes bak hodet, enten i en stor flette, dott eller knute i nakken.
Kardashians har lagt sin elsk på denne typen flette som kalles "corn rows" eller "boxing braids".

Enkel flette.
Boxing braids:

Disse hodebunnsflettene er virkelig så perfekte på stranden, spesielt fordi det er en trendy måte å få bort alt håret i varmen. 

Enkel flette.
Enkel variant:

"Boxing braids" kan lages med bare to hodebunnsfletter også for en enklere variant. 

HALV FISKEBEINSFLETTE: 

Flett bare panneluggen eller en utvalgt hårseksjon på toppen av hodet. La den sammenfalle i en knute med resten av håret, eller la alt henge ned. Hver sin smak!

Enkel fransk flette.
Gjør det selv:

Denne fletten kan gjøres på flere forskjellige måter, og det er ikke så farlig om det ikke blir perfekt. Prøv deg frem, og finn din favoritt. 

FØLG @STYLISTA PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold