© Gettu Images

Slik behandler du fint hår

Visste du at tynt hår og fint hår ikke er det samme? Vi beskriver forskjellen og gir deg en enkel guide på hvordan du behandler det FINE håret.

17. januar 2018 av Charlotte Sørvald

Ifølge bloggen Into the gloss, så er tynt og fint hår ofte omtalt som det samme. Men – det er det altså ikke. Det kan hende at du allerede visste dette, men her er en kort forklaring på forskjellen: 

Enkelt forklart så handler det om TYKKELSEN på hårstrået når det er snakk om fint hår. Når du har fint hår er hårstråene altså tynne. 

Når det er snakk om tynt hår, så handler dette om hvor MANGE hårstrå du har – altså tetthet. Tynt hår betyr altså mindre tetthet.

Du kan altså ha tykt hår, men allikevel fint. Du kan også ha tynt hår uten at det trenger å være fint. Osv, osv..

Behandling av fint hår:

I dusjen

Fint hår har en tendens til å bli fortere "fett". Det er fordi tynnere hårstrå har lett for å være glattere enn tykke hårstrå, slik at oljen fra hodebunnen lettere "glir nedover" (hvis det gir mening). Oljen blir da lettere synlig, og dermed må det vaskes oftere. 

Når du skal vaske håret (så ofte du ønsker, eller føler at du trenger), så er det viktig at det gjøres riktig. På den måten holder håret seg fresht lenger. 

På Costume.no ser du hvilke sjampo du skal bruke til ditt hår!

Nummer én tips når du vasker håret: Vask alltid innerst (ved hodebunnen) og bruk balsam i tuppene. På den måten unngår du at håret blir flatt.

Jo mer balsam du bruker, jo mer fuktighet tilfører du jo håret, men desto flatere blir det. Så regelen er: Mer sjampo – mer volum, mer balsam – mer fukt (men også flatere). 

Mid Monday brain 💆 rg @sophiepinet

A post shared by Into The Gloss (@intothegloss) on

Hos frisøren 

Har du fint hår og skal til frisøren er det lurt å tenke på et par ting først. 

Into the gloss skriver at det er lurt å klippe opp håret, eller "soft, subtle layers” som de skriver. Det trenger ikke å være "hard core" lag på lag, men det bør klippes opp til en viss grad for det beste resultatet. 

Det andre tipset de gir er å klippe håret mens det er tørt (ikke vått og helt rett som det ofte er hos frisøren).

Vårt beste tips er, som ITG også nevner, er å kommunisere godt med frisøren din. Ikke vær redd for å si hva du mener. De er kanskje ekspertene, men det er du som skal leve med frisyren hver eneste dag. Vi VET hvor kjipt det er med en klipp som du ikke er fornøyd med!

Foran speilet

Så er det tusenkronersspørsmålet: hvordan style fint hår? 

Det beste tipset er å holde seg unna oljen. Det er en generell regel for alle med fint hår fordi det kan fort se veldig tungt og fett ut. Bruk heller gel, mousse, tørrsjampo, eller spray som gir hold.

Du kan selvfølgelig kombinere et produkt med olje (serum, olje eller krem) med produkter med hold, men pass på mengden. Prøv deg frem og finn din favorittkombinasjon. 

Prøv deg frem med disse hårtrendene vi har troen på i 2018!

Denne artikkelen er inspirert av blogginnlegget til Into the gloss fra 2017

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold