© Gettys

Hårguide: Finn din perfekte bob

Hårguide: bob!

8. januar 2015 av Gita Simonsen

Hårfrisyren "bobben" har virkelig gjort et comeback i 2014. Kjendiser klipper seg stadig kort, og de store designerne velger ofte denne looken på catwalken. Looken passer deg også kanskje perfekt til høsten? Mindre mas, og lettere å håndtere med lue- og skjerf-håret som alltid kommer.

Det er skummelt for oss jenter og ta en så stor avgjørelse som å klippe håret kort. Vi har derfor samlet noen kule stiler som viser hvor tøft det faktisk er! Bli inspirert og se hvilke stiler som passer din ansiktsform best. Men i

kke frykt hvis du føler du ikke finner den, mange har en blanding av flere ansiktsformer. Da kler du nok mest sannsynlig flere av lookene! 

HÅRGUIDE TIL BOB-EN:

Rundt ansikt 

Pixie

Pixie-hårstilen har eksistert i mange år, og det som er så flott med akkurat denne er at den passer til de aller fleste ansiktsformer. Oval, firkantet, hjerteformet men den kler kanskje aller best den runde ansiktsformen. Dette fordi hårfrisyren tilfører et "løft" på toppen, som gir en illusjon om at du har et lengre ansikt, og fokuset trekkes mot øyne og kinnben. Klippen passer best til kvinner med smale ansikt, og som har rett eller bølgete hår. 

Style håret med hårvoks og bruk fingertuppene. 

De fleste som har en rund ansiktsform bør være litt forsiktig når de skal klippe bobb. Cameron Diaz gjør dette riktig ved at skideskillet og den lange luggen gjør at ansiktet ikke ser like rundt ut. Det er viktig å ha relativt rett hår om man ønsker denne looken, da dette gjør at ansiktet ikke ser bredere ut. Føn eller rett håret slik at du får ut alle krøller. 

Emma Stone er en blanding av flere varianter - rund og oval. Et raskt søk på google viser at hun kler det aller meste, og har vært igjennom en del stiler. Denne looken minner om Cameron Diaz sin, bare litt fyldigere og lengre. 

Oval ansiktsform

Om du har denne ansiktsformen vil du kle stort sett hva som helst. Lek deg litt frem og prøv noe nytt! Et tips er å la luggen gå til de områdene du ønsker å fremheve, enten det er leppene, kinnene, øynene osv. Men uansett hvor du har den, vil du mest sannsynlig se bra ut. 

Jennifer Lawrences ansikt blir klassifisert som oval, men ansiktet er fremdeles ganske rundt, så denne looken kan passe flere. Vi syns Jennifer ser smashing ut i denne bølgete varianten av bobben. 

Følg @stylistano på facebook og instagram!

Vi er også på snapchat; stylistano 

Firkantet ansiktsform 

"Wavey shag" 

Hvis man har en firkantet ansiktsform er det viktig å unngå harde og vinklede kanter, som den klassiske bobben. Wavey shag-stilen passer denne asiktsformen godt. Frisyren bør gå til haken, "mos" håret mens det tørker slik at du får naturlige bølger. 

Bruk gjerne en tørrshampoo, og rett tuppene for å få looken til modellen Arizona Muse nedenfor.

"A-line ala Keira Knightley"

Hvis frem haken med denne looken. Pass på at håret klippes kortere bak og gradvis blir lengre foran. Det er viktig at håret går under haken slik at det ikke kommer for mye oppmerksomhet til kjeven. Looken forlenger ansiktet snarere en å gjøre det bredere. 

Hjerteformet ansiktsform

Lang bob 

Denne looken er perfekt for de med hjerteformet ansiktsform. Hadde klippen gått til haken, ville looken ha fremhevet den spisse haken til Jourdan Dunn. Hun ser helt fantastisk ut i denne varianten syns nå vi! 

Supermodell Karlie Kloss har blitt hyllet for sin bobb av moteverden, og New York Times kalte den "the hairstyle of the moment". Både side- og midtskill kler denne looken. For litt mer glam, lag dype krøller i bunn slik som Karlie. 

Lang ansiktsform

Kvinner med en langansiktsform kler godt lengre bobber, en kort bob gir ansiktets lengde for mye oppmerksomhet. Ali Larters variant under gir litt bredde til ansiktet. Dette gjør hun ved hjelp av bølger og oppklipp i håret. Hvis du har en lang panne prøv gjerne en lengre lugg. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold