© Getty Images

Høstens største hårtrender 2015

Høstens hårtrender

12. september 2015 av Kristine Bruerberg Karlsen

Ingenting skriker forandring like mye som en ny årstid. Noen klør etter å reise, noen klør etter å forandre garderoben og noen dør etter en ny hårfrisyre. Eller klør du etter alt?

Er du lei av den samme, gamle hårfargen, eller de slitte tuppene som aldri blir borte? Kanskje ble du superinspirert av kjendisenes regnbuehår og den store opaltrenden

som har tatt verden med storm de siste ukene, men ikke tørt å ta steget?

Vi har samlet høstens viktigste og største trender fra hvordan designerne stylet modellene sine, til hvilke forandringer kjendiser har gjort i det siste. Så kan du bare velge og vrake, og la deg inspirere inn i en helt ny sesong av farger, form og klipp.

Eksperimentell hårfarge

I høst skal du tørre og skille deg ut. Prøve noe nytt; noe du aldri har gjort før. Vårens ombré-trend har blitt byttet ut med balayage-effekt - godt gjemte lyse striper, og hårfargen "bronde" (blanding av blondt og lysebrunt) har tatt hele Hollywood med storm. 

Ecaille-trenden

vi skrev om for et par uker siden, dukker opp overalt på Instagram. Vil du starten høsten ved å være supermoderne, anbefaler vi å gjøre hva Sienna Miller nettopp har gjort - nemlig blitt rødhåret

Chrissy Teigen // Jennifer Lopez

Jessica Alba // Miranda Kerr

Sienna Miller // Emma Stone

Rihanna // Kate Bosworth

Hårpynt

Designere som Chanel, Dolce & Gabbana og Proenza Schouler hadde pyntet modellene sine med både flotte spenner og hårbånd til AW15-kolleksjonene. Smykk deg med store elementer, og dropp gjerne øredobber og andre smykker som drar oppmerksomheten vekk fra håret. Små, detaljerte spenner er også lov.

Chanel // Dolce & Gabbana

Rihanna // Dolce & Gabbana

Form

Ansiktsformen din forteller mye om hvilken hårfrisyre som kler deg best. Har du rundt ansikt for eksempel, kler du den superpopulære "The Lob". Formen på håret denne høsten avhenger derfor av hva som kler akkurat deg best; hva du selv vil ha. Men håret bør helst ha naturlige, romantiske bølger denne sesongen - ikke kjempestore Hollywood-krøller. (I hvert fall ikke på dagtid.) Når det kommer til lengde, er det flere og flere supertøffe kvinner som tør å klippe seg litt kortere. Jaget etter hår ned til rumpa er forbi; vær fornøyd med det halvlange håret du har!

Anna Sui // Versace

Ralph Lauren // Jason Wu

Rachel McAdams // Naomi Watts

Emily Ratajkowski // Suki Waterhouse

Fletter og haler

Alle mulige slags oppsatser, fletter og hestehaler passer året rundt her til lands. Fletter er perfekt i lummert, ujevnt vær og kan også være redningen på en dårlig hårdag. Denne høsten er ikke flettetrendene veldig forskjellig fra før, men halene er litt annerledes. Hestehalene skal være lave denne sesongen, og gjerne ligge på siden hvis du syns det kler deg best.

Dior // Caroline Herrera

Nicole Miller // Hervé Leger

Chrissy Teigen // Lanvin

Lanvin // Emma Stone

The Bun

Denne trenden vet vi mange blir fornøyde med: Nå er det in å være lat! Eller, nesten, i hvert fall. The Bun, the Hun, Oslo-dotten, knute - alle er innafor, og alle er relativt enkle å få til. En hel haug av kjendiser har kastet seg på den late trenden, mens flere designere har stylet modellene sine med knuter av det mer elegante slaget.

Marissa Webb // Vera Wang

Prada

Marc Jacobs // Diane Von Furstenberg

Skillet

En liten, enkel og ukomplisert løsning på en dårlig hårdag, en trang til forandring eller en helt ny stil, er å bytte hårskillet. Har du sideskill, kan du enten prøve midtskill, skill på den andre siden av hodet eller skill lengre ned fra der den allerede er. I høst sier trendene at du enten skal ha skillen midtstilt eller omtrent rett over øret. Gjør noe nytt; noe du i utgangspunktet ikke trodde du kunne eller ikke kledde. Prøv å bytte skill rett før du skal i dusjen, og gjør den permanent i vått hår med en hårføhner.

Donna Karan // Sonia Rykiel

Mugler // Balmain

Balmain // Kendall Jenner

Olivia Palermo // Rodarte

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Pssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold