© Getty Images, Annijor, produsentene

Hvor ofte bør du egentlig bruke balsam?

Balsam - hvor ofte?

31. januar 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Dette med hår og sminke virker i utgangspunktet enkelt, helt til du analyserer metoder og teknikker. Derfor kan det være vanskelig å vite hvordan, hvorfor og når med alle de forskjellige metodene. Spesielt dette med hår er vi i Stylista-gjengen ganske opptatt av. Ikke bare hvordan man får finest mulig hår, men også hvordan man unngår at det blir fett og ødelagt. Og kan balsam bidra til det?

Et enkelt triks vi lærte for lenge siden, var å kun bruke balsam i nederste del av håret slik at volumet ikke forsvant. Men hvor ofte bør man egentlig bruke balsam? Blir håret fett av for mye balsam? Og skader man det ved å kun bruke sjampo?

Siden vi ikke er eksperter på området og fordi internett sier hundre forskjellige ting, stoler vi mye heller på en frisør som svarer på lignende spørsmål hver dag. Cathrine Gleden fra Josefsson Frisørsalong har jobbet som frisør i 15 år, og svarer "Det kan jeg mye om!" når vi spør om hun kan hjelpe oss med et par balsamspørsmål.

HVOR OFTE BØR MAN BRUKE BALSAM?

– Hver dag! Eller, hver gang du vasker håret med sjampo. Balsam lukker skjellagene i håret, sånn at hårstrået ikke åpner seg og tar til seg hårprodukter, støv og forurensing fra luften.

VIL FOR MYE BALSAM GJØRE HÅRET FETT?

– Nei, men feil type kan. For det første bør man bruke et produkt basert på hva håret trenger; som regel enten proteiner eller fuktighet. For det andre bør man ha balsam bare i tuppene, eller så blir håret så tungt. Trenger håret ditt proteiner og du pøser på med fuktighetsbalsam, kan håret fort føles veldig fett. Er du usikker på om håret i det hele tatt trenger balsam, kan du gå for en leave-in eller balsamspray som vil føles mye lettere og som er enklere å fordele.

HVOR MYE BALSAM BØR MAN BRUKE?

– Det kommer helt an på hårlengde, men et normalt hår trenger ikke mer enn størrelsen på et kronestykke. De med langt hår vil nok trenge litt mer.

SKADER MAN HÅRET VED Å BARE BRUKE SJAMPO?

– Neida, men sjampoen åpner opp og renser skjellagene. Balsam lukker dem. Det er derfor det teknisk sett er umulig med sånne 2-in-1 sjampo og balsam - det går jo ikke an å gjøre to ting samtidig.

Helt til slutt: Har du noen balsamtriks til oss?

– For å få best mulig resultat, bør du bruke et håndkle til å presse ut vann av håret før du påfører balsam. Se for deg en svamp; er svampen helt full med vann, kan den ikke trekke til seg noe mer. Det samme gjelder for hårstråene. I tillegg - nå som været blir tørrere, er det flere som sliter med statisk hår. For å unngå dette kan du bruke en balsamspray med fuktighet i håret. Håret trenger ikke være vått, og fuktigheten vil hindre håret fra å stå til alle kanter.

VÅRE FAVORITTER:

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Pssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)

NYHETSBREV