© Annette Haga

NetteNesteas 8 tips til vakkert vinterhår

5. januar 2016 av Annette Haga

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga

At håret blir ekstra tørt og statisk om vinteren er noe mange kan kjenne seg igjen i. Selv synes jeg at elektrisk hår topper listen over irriterende hårproblemer, og på denne årstiden er jeg nødt til å gi det litt mer pleie enn vanlig for å unngå at det blir matt og livløst.

Les også: Hvor ofte bør du egentlig bruke balsam?

Kulde, lite luftfuktighet og store temperaturforandringer er faktorer som sliter ekstra på håret. Heldigvis er det flere tiltak du kan gjøre for å unngå problemet, og under har jeg samlet mine beste tips.

HER ER MINE 8 TIPS FOR ET VELPLEID VINTERHÅR:

1. Ikke dropp hårkuren! Dersom håret ditt er skadet og livløst (som et resultat av for eksempel kjemisk behandling, bruk av varmeverktøy eller andre ytre påvirkninger) anbefaler jeg å kure håret ukentlig. Velg en dyptvirkende fuktighetsgivende og pleiende hårkur, for eksempel Reconstruction Mask fra Toni&Guy som reparerer og pleier skadet/tørt hår. 

Jeg pleier å la den virke i håret i 5 minutter (eller mer) i vått hår etter sjamponering, og deretter skylle grundig. Avslutt med balsam, og håret blir etterlatt mykere, sunnere og mer glansfullt!


2.
Tørt vinterhår er mer sårbart, så pass på at du ikke børster det for hardt. Jeg vil anbefale å investere i en god og skånsom hårbørste, gjerne med litt mykere tagger for mindre slitasje. En børste med villsvinhår minsker risikoen for at håret blir statisk, og fordeler det naturlige fettet fra hodebunnen.

Hårproduktene til Toni&Guy kan kjøpes hos Vita og Boots.


3.
Det er fort gjort å glemme - men det er viktig å bruke varmebeskyttende produkter før du føner, retter og krøller håret ditt. Da unngår du ekstra skade og slitasje fra varmebasert styling, samtidig som du tilfører håret ekstra pleie og får et glattere resultat.
Husk at du aldri må bruke rettetangen på vått hår! Pass også på at du ikke går utendørs med fuktig hår, ettersom det vil fryse i håret og skade fibrene - noe som gjør håret enda svakere.


4.
Velg sjampo og balsam som passer til hårtypen din. Selv har jeg typisk nordisk hår, som har blitt ganske slitt etter mange frisørbehandlinger, og derfor bruker jeg Toni&Guy Shampoo for Damaged Hair. Sjampoen styrker og reparerer i dybden, og gjør håret både sunnere og mer glansfullt. Jeg masserer sjampoen godt inn i vått hår og hodebunn før jeg skyller godt, og gjentar én gang til. Deretter avslutter jeg med balsam i samme serie for å lukke skjellagene, i tillegg til at det etterlater håret ekstra mykt. For å unngå tungt hår lar jeg være å påføre balsam nærmest hodebunnen, og fokuserer mest på tuppene.


5.
Pass på å la håret få hvile! Personlig liker jeg veldig godt å krølle håret mitt når jeg har det utslått, men jeg passer på å ikke gjøre det altfor ofte. Hodebunnen kan dessuten bli ekstra tørr, og spesielt ved bruk av lue om vinteren. Velg ren ull eller andre hodeplagg i naturstoffer for å unngå statisk hår.


6.
Ikke vask håret oftere enn nødvendig, det kan nemlig ha en uttørkende effekt. Bruk heller en tørrsjampo for å klare deg én eller to dager ekstra uten hårvask. Når du først er i dusjen bør du dessuten ikke ha altfor høy temperatur på vannet, fordi det vil stimulere talgproduksjonen (og gi fett hår). Varmt vann og sjampo åpner skjellaget i håret, mens balsam og kaldt vann lukker det. Jeg pleier derfor å avslutte med å skylle håret i kaldt vann rett før jeg går ut av dusjen, noe som får skjellagene i håret til å lukke seg og håret til å se blankere ut.


Les også:
Hvor ofte bør du vaske håret?


7.
Tørt hår og tørr hud kan ha en sammeheng - og et kosthold med sunt fett, Vitamin A og omega-3 kan hjelpe på dette. Avokado, fet fisk og nøtter er med på å smøre huden og hodebunnen fra innsiden!


8.
Er håret fortsatt statisk? Da kan en leave in-conditioner hjelpe mot problemet. Ikke bare er det pleiende mot håret, men produktet legger seg som en tynn hinne utenpå håret og beskytter det mot den tørre vinterluften. Hårspray har også en anti-statisk effekt!


Disse 13 skjønnhetstipsene skulle vi gjerne hatt da vi var 13 år!

Her er 8 tips som gjør deg flinkere til å flette håret

Les på Costume.no: Slik pleiet de håret og huden før Costume Awards

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM! 

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold