© Getty Images

Ny hårtrend: "Ecaille"

Lysere sommerhår

30. mai 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Vi trodde vi snakket om sommerens it-hårtrend da vi skrev om hårfargen "bronde" for en stund siden. Der tok vi feil. Den nyeste trenden kalt "skilpaddeskall-hår" er det nye store.

Den nye fargen heter Ecaille, og skal gi dimensjon og varme til håret. I følge L'Oréal Paris' hårstylist Kari Hill, er fargen en blanding av sombré og ombré-trendene som har florert de siste årene. Begge teknikkene blir brukt i Ecaille-fargen, og trikset bak er å lysne ombreen mest mulig, mens man beholder en mørk farge i hodebunnen. Sombré-effekten mykner fargen og eliminerer de sterke skillene.

Kjendiser som Gisele Bündchen, Sofia Vergara og Jessica Alba har adoptert den nye looken. Fargen består av gullblondt, karamell, kastanje og sjokolade - er det bare vi som syntes det høres ut som en skikkelig god dessert?

Plussiden ved hårfargen er at du ikke like ofte trenger å fikse etterveksten hos frisøren. Innimellom, så klart, men looken ser best litt rufsete ut. Derfor, hvis du er brunette eller varm blondine naturlig, vil fargen kle deg best.

– Hvis du ikke gidder å opprettholde etterveksten hele tiden, kan du like gjerne la håret vokse ut og bli en solkysset, sommerlig ombré, forteller Kari Hill til Huffington Post.

For å oprettholde fargen, sier Hill at man bør vaske håret maks annenhver dag. Hvis du absolutt må vaske hver dag, anbefaler hun en shampoo og balsam som er sulfatfri, og som er laget for å beholde hårfargen. Dermed vil ecaille-effekten vare lenger. 

Et siste lite tips: Ta med bilde til frisøren!

Frisøren din vil ha et mye bedre visuelt bilde av hva du ønsker hvis du finner et bilde av akkurat den fargen du vil ha. 

Inspirasjon:

Sofia Vergara

Miranda Kerr

Khloe Kardashian

Jessica Biel

Gisele Bündchen

Mer om hår: 

Slik lager du din egen blomsterkrans med ekte blomster

Skjul etterveksten med dette geniale produktet

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!
Vi er også på snapchat; stylistano 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold