© Getty Images, Produsentene

Slik får du et tykkere og sterkere hår

Få tykt og sterkt hår

24. februar 2017 av Ida Ørsal Angvik

For veldig mange av oss er håret noe av det viktigste når det kommer til utseende. Skal det være kort eller langt? Hvilken farge kler jeg best? Spørsmålene er mange. 


Tynt hår og hårtap oppleves derfor som problematisk for noen og selv om kjerringrådene ikke lar vente på seg, er det ikke sikkert  at avokadoblanding med banan og egg hjelper for alle. 


TIPS TIL ET TYKKERE OG SUNNERE HÅR


1. Unngå kjemikaliebasert sjampo, balsam og styling produkter. 

De fleste hårproduktene inneholder kjemikalier som gjør håret rent og hårvasken effektiv, men som kan ødelegge håret. Er du bekymret for at håret ditt blir tynnere, burde du gå for naturbaserte og organiske hårpleieprodukter.


 

2. Ikke vask håret hver dag.

Hodebunnen produserer naturlige oljer som beskytter håret. Dersom du vasker håret hver dag blir oljene vasket bort, som vil gjøre håret tynnere over lengre tid. Dersom du sliter med fett og oljete hår kan du kjøpe en organisk tørrsjampo og bruke den på de dagene du ikke vasker håret. 

3. Bruk pleiende oljer. 

Oljer har vist seg å være et vidundermiddel, ikke bare for håret, men også huden. Lavendelolje, mandelolje og kokosnøttolje er alle gode hjelpere for et tykkere hår. Ta 10 til 20 dråper av oljen i hodebunnen og masser inn med fingertuppene. Legg en håndduk over hodeputen, la det virke over natten og skyll håret morgenen etter. 

4. Unngå varme og dårlige børster.

En av vårens store trender er et naturlig og rufsete hår som om man nettopp har stått opp av senga. Prøv å style håret uten å bruke rettetang eller krølltang om morgenen. Invester også i en naturbørste som gir mindre slitasje på håret. 


Rosa Tangle teezer, 149,- // Eco Tools, 199,- // Macadamia børste, 229,- 

5. Behandling hos frisør. 

(sponset behandling) 

I november testet vi Nioxin, som er en hårpleieserie som hjelper mot tynt hår. Behandlingen er på fem steg hvor ett av de tas hos frisører som fører Nioxin. Peeling av hodebunnen renser og fjerner døde hudceller som en vanlig sjampo ikke tar. Behandlingen hos frisøren koster vanligvis 250 kroner og anbefales å gjøre en gang i måneden. Peelingen gir en frisk og ren følelse i hodebunnen, akkurat som følelsen man har etter å ha renset huden i ansiktet. 

Du kan også behandle håret hjemme uten peeling med Nioxin sjampo (cleanser) og balsam (optimizer) som renser håret og hodebunnen på en skånsom måte. 

Les mer om Nioxin her.

Før og etter behandling med Nioxin. Her har vi fått alle fem trinnene utført hos frisøren. Følg @stylistano på facebook og instagram!
Vi er også på snapchat; stylistano 

 

NYHETSBREV