Slik får du et tykkere og sterkere hår
© Getty Images

Slik får du et tykkere og sterkere hår

Her er tipsene til et tykkere og sunnere hår!

26. oktober 2018 av Ida Ørsal Angvik og Mathilde Sundal

For veldig mange av oss er håret noe av det viktigste når det kommer til utseende. Skal det være kort eller langt? Hvilken farge kler jeg best? Spørsmålene er mange. 

Tynt hår og hårtap oppleves derfor som problematisk for noen og selv om kjerringrådene ikke lar vente på seg, er det ikke sikkert at avokadoblanding med banan og egg hjelper for alle.  

TIPS TIL ET TYKKERE OG SUNNERE HÅR

1. Unngå kjemikaliebasert sjampo, balsam og styling produkter.

De fleste hårproduktene inneholder kjemikalier som gjør håret rent og hårvasken effektiv, men som kan ødelegge håret. Er du bekymret for at håret ditt blir tynnere, burde du gå for naturbaserte og organiske hårpleieprodukter.

2. Ikke vask håret hver dag.

Hodebunnen produserer naturlige oljer som beskytter håret. Dersom du vasker håret hver dag blir oljene vasket bort, som vil gjøre håret tynnere over lengre tid. Dersom du sliter med fett og oljete hår kan du kjøpe en organisk tørrsjampo og bruke den på de dagene du ikke vasker håret.

3. Bruk pleiende oljer.

Oljer har vist seg å være et vidundermiddel, ikke bare for håret, men også huden. Lavendelolje, mandelolje og kokosnøttolje er alle gode hjelpere for et tykkere hår. Ta 10 til 20 dråper av oljen i hodebunnen og masser inn med fingertuppene. Legg en håndduk over hodeputen, la det virke over natten og skyll håret morgenen etter.

4. Unngå varme og dårlige børster.

En av vårens store trender er et naturlig og rufsete hår som om man nettopp har stått opp av senga. Prøv å style håret uten å bruke rettetang eller krølltang om morgenen. Invester også i en naturbørste som gir mindre slitasje på håret. 

Slik får du et tykkere og sterkere hår

Rosa Tangle Teezer, 179,-

© Produsenten

FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM! 

NYHETSBREV