Bleking av håret hjemme.
© Getty Images, Bloggerne

Slik får du lysere hår til sommeren

Dos and dont's! Dette bør du tenke på før du setter igang med bleking av håret.

5. april 2018 av Kristine Bruerberg Karlsen

Hver sommer har vi i redaksjonen stripet og gjort håret lysere i aller siste liten med blandede utfall. Håret har blitt både gult og grønt, og har på flere tidspunkt nesten forsvunnet.

Hårfarge og stoffene i det er sterke greier, så trå varsomt og med fakta i behold slik at du ikke går på de samme smellene som vi har gjort. Aller helst vil vi råde deg til å bestille en frisørtime i god tid før sommerferien, men vi skjønner at ikke alle har økonomien til den type luksus. Derfor har vi samlet et par tips og fremgangsmåter hvis du har tenkt til å bli lysere i lokkene til sommeren!

Vi tok en prat med frisør og makeup-artist Cathrine Gleden fra Josefsson Frisør for noen enkle tips til en blond sommer (sånn rent teknisk). 

Hjemmebleking.
© Getty Images

Hva bør man tenke på før man gjennomgår en behandling hjemme?

– Først og fremst burde man ha sunt og sterkt hår før man farger det. Vær nyklipt og uten slitte tupper - slitte tupper er som en rift som bare vil rakne høyere og høyere i hårstrået. En hårkur for å forsikre deg om at håret er på sitt sterkeste er også å anbefale.

Hva bør man gjøre etter en fargebehandling?

– Hårkur! Bruk sjampo, balsam og hårkur som er spesielt egnet for farget hår. De vil holde på fargen lengre og gi fuktighet til håret slik at det ikke blir tørt etter behandlingen.

Hvilken behandling passer best for brunetter som vil bli en eller to nyanser lysere til sommeren?

– Jeg vil anbefale brunetter å stripe håret lysere. En hel farge kan fort bli ujevn, og både lysfarge og bleking sliter veldig på håret. Brunetter som vil bli lysere må gjennom flere behandlinger og bli litt lysere for hver gang. Derfor er hettestriper - med hjelp fra en venninne - best. Kjøp en farge en til to nyanser lysere enn din egen, og ikke legg for mye farge i hodebunnen - du vil ha lysere tupper, ikke hodebunn.

Hjemmebleking.
© Getty Images

Hva kan blondiner gjøre for å bli litt lysere?

– Blondiner - og alle andre, for så vidt - bør bruke produkter som beskytter håret i sola, på samme måte som solkrem gjør. Håret ditt vil fremdeles solblekes, men vil unngå den tørre og slitte effekten solen gir. Blondiner har også en tendens til å ha et skjørere hår, og kan derfor få et veldig slitt hår om det blekes.

Hvordan kan man få ombré- effekten hjemme?

– Hjemme kan man bruke balliage-metoden, som vil si å gre fargen ut i håret. Del håret i seksjoner, og begynn med seksjonen i nakken. Hold håret stramt og bruk en kam til å gre fargen fra der du vil den skal begynne og ut til tuppene. Bruk en lysfarge - den hårfargen du får kjøpt på butikken - fordi det er vanskelig å kontrollere utfallet på bleking.

Lysere hår.
© Instagram/Cornelia Grimsmo

Naturlig lysere

En av de mest populære DIY-metodene til lysere hår er å bruke sitron. Korte tutorials ligger overalt på youtube, men fremgangsmåten er veldig enkel: 

Press saften ut av to eller tre (avhengig av hvor langt hår du har) sitroner med en sitruspresse og gjør håret ditt vått. Bestem deg for hvilke seksjoner av håret du vil ha lysere - kanskje en ombré- effekt er tingen? Deretter smører du sitronsaften på den delen av håret som er vått, og lar det tørke i solen. Vask med vanlig shampoo etter noen timer, og håret ditt skal ha blitt en eller to nyanser lysere. Enkelt og billig. 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

NYHETSBREV