© Annette Haga, Ingrid Holm

Slik går du fra mørk til blond

Fra mørk til blond

22. mai 2017 av ulie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Når det begynner å nærme seg sommer er det mange som får lyst på lysere hår. Her er de beste tipsene for deg som vil ha lysere sommerhår.

Men det er ikke enkelt å få lekkert lyst hår hvis utgangspunktet er mørkt.
Helbleking av håret er som regel en veldig dum idé. Det sliter ekstremt på håret og kan gi irritert hodebunn. Og hjemmebleking ville vi styrt unna.

Ta kontakt med en god frisør som kan gi deg råd om hvordan du bør gå fram, hvilke forventninger du kan ha til resultatet, hvor lang tid det vil ta og ikke minst; hva det vil koste.

Her er også noen gode tips du kan ha i bakhodet hvis du vurderer å bli blond:

SLIK GÅR DU FRA MØRK TIL BLOND

 • Test hvordan håret ditt reagerer på bleking.
  Det er alltid best å gå til en frisør når man skal gjøre drastiske endringer med håret.
 • Bleking vil gi et oransje resultat i veldig mørkt hår.
  Dette kan dempes med en toner i en kald grå tone.
 • Gjør det gradvis.
  Resultatet blir sjeldent bra hvis du går fra mørk til blond i en prosess. Med mindre du har samme frisør som The Kardashians så klart. Legg inn flere og flere striper hver 4. til 6. uke til du oppnår resultatet du ønsker.
 • KUR!
  Når man bleker håret så ofte, må man være forsiktig med bruk av rettetang og andre verktøy som utsetter håret for høy varme. Håret blir sårbart under en slik prosess og trenger masse pleie. Kurer og håroljer er absolutte must. Frisører anbefaler salongbehandlingen Olaplex, som kobler sammen bindingene som brytes ned, og gjør at håret blir mindre slitt under og etter farging.



Våre favorittkurer

NYHETSBREV