© Getty Images, Annijor

Slik redder du en dårlig hårdag

Dårlig hårdag? Neida!

5. oktober 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Noe av det verste vi vet, er å våkne med håret til alle kanter og vite at vi ikke har tid til å dusje. Derfor er det O, så mektige internettet fantastisk, som gjerne gir deg flere muligheter til å oppnå resultatet du vil ha for dagen. Vi har lett gjennom flere tips og triks til en dårlig hårdag, og funnet frem de beste. Lykke til!

1. UMULIGE KRØLLER

Jenter med krøller vet at man ikke våkner om morgenen med samme frisyre som man la seg med. Heldigvis trenger ikke redningen å ta mer enn en halvtime. Først og fremst - sjekk hvilke deler av håret som ser bra ut, og hvilke deler du trenger å fikse. Gre gjennom håret med våte hender et par ganger for å få krøllene fuktige - ikke våte. Spray eller massér inn krølleserum eller leave-in-balsam, og la håret tørket mens du gjør deg klar for dagen.

Når håret ditt er helt tørt, ha silikonbasert serum i håret for å få det til å skinne. 

2. FETT HÅR

Hvis du er tom for tørrshampoo og ikke har tid til å dusje fordi du sov litt for lenge, er det fristende å bare bli hjemme eller skylde på at bussen ikke kom. Fortvil ikke - denne sesongen er kreppet hår in, så vi håper du ikke har kastet kreppetangen?

Kreppet hår gir fantastisk volum, og det trenger heller ikke å ta lang tid. Krepp helt inntil hårroten, så skjuler du delen av håret som er fett. Hvis du har for tykt hår eller ikke har en kreppetang tilgjengelig, ser en bustete ballerina-topp på hodet best ut i rotete og litt fett hår. Lær deg å knyte den i forskjellige fasonger, så er du alltid rustet neste gang du våkner litt for sent.

3. MØRK ETTERVEKST

Har du ikke hatt tid eller penger til å fikse den mørke etterveksten, så kan det alene fremprovosere en dårlig hårdag. En enkel løsning er gre håret vekk fra ansiktet og feste det med to lus (små spenner) på kronen av hodet. Hvis du har mellomlangt eller kort hår, finn frem et kult skjerf, brett det og knyt det som et hårbånd.

Hvis håret ditt er langt, kan du ta en stor seksjon av håret ved nakken, flette det og legge fletten rundt hodet, slik at du skjuler den verste delen av etterveksten. Fletten bør være lang nok til å gå en hel runde rundt hodet, sånn at du kan feste den der den begynte.

4. FEIL HÅRFARGE

Vi har alle gått på en smell og tenkt at det kan da umulig være så vanskelig å farge håret hjemme? Og hvor mange av oss har ikke endt opp med helt feil farge, gjerne med et hint av gult eller grønt? Det går faktisk an å redde en dårlig hårdag hvis dette har skjedd, og du ikke har rukket å farge det riktig før du må ut i verden. Turbaner er utrolig trendy nå, både til hverdags og fest. Finn frem et skjerf som matcher dagens antrekk, og lær hvordan du bretter en turban her. Velg selv om du vil dekke hele håret eller bare litt. Looken kan forøvrig brukes på gode hårdager også, og spesielt til sommeren!

5. SLITTE TUPPER

Dessverre er det ingenting som kan kurere slitte tupper på 1-2-3, med mindre man klipper de av. Vi vet at enkelte jenter vegrer seg for å få bare litt kortere hår, og unngår en tur til frisøren som pesten. Dersom du bare er timer unna et stort event, og innser at slitte tupper vil ødelegge det perfekte antrekket, er det kun én ting du kan gjøre: bun, donut, topp, dott - kjært barn har mange navn. Dermed kan du skjule slitte tupper, og fremdeles se smashing ut i antrekket!

6. FLATT HÅR

Har du flatt og livløst hår, kan det resultere i et dårlig hår-år. Hvis dette er tilfellet, anbefaler vi å investere i en lettshampoo- og balsam som ikke gir ekstra tyngde til håret. Hvis flatt hår derimot kun inntreffer innimellom, er det beste tipset vi kan gi deg er å tupere håret på kronen av hodet. Ta små seksjoner av gangen, og tupér kun hårrøttene.

Spray hårspray med godt hold i hodebunnen, og deretter spray håret mens du har hodet opp ned. Da skal du ha sexy volum når du løfter hodet igjen. Gre endene av håret forsiktig, og bruk en naturbørste til å glatte ut den delen av håret som er tupert. 

7. HÅR UTEN HOLD

Hvis du har frizzy hår, har du helt sikkert prøvd å rette det ut ved flere anledninger. Problemet er bare at det aldri holder seg rett! Ingenting skriker "bad hair day" mer enn glatt hår som begynner å bli frizzy igjen. Vi har funnet en løsning som kan hjelpe deg med å holde frisyren, og det innebærer ingen dyre produkter eller smertefulle behandlinger! Det eneste du trenger å gjøre, er å ha hårføneren din i nærheten når du retter ut håret. Bruk kulde-settingen til å kjøle ned hver seksjon med hår du retter ut. Når du er ferdig, er det viktig å bruke en hårspray med hold for å bevare det glatte resultatet. 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold