© Getty Images

Slik redder du håret en regnværsdag

Redd håret i regnet

11. juli 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Selv om sommeren teknisk sett er i full sving, bor vi fremdeles i kalde, og noen ganger, våte Norge. Dermed må vi forholde oss til fuktig vær som både kan ødelegge planene for både sko, klær og hår. Frykt ikke! Bytt ut stiletthælene med gummistøvler, ta på deg det fineste du har og fiks håret! Vi har 7 hårfrisyrer og råd som passer ypperlig i regnet.


1. Stramt

En stram hestehale eller en såkalt "bun" vil holde på frisyren i timesvis. (Og en hodepine, men det er en annen sak...) En rotete eller romantisk oppsats vil bare bli enda mer krusete og pistrete i regnet, og til slutt vil du ha et fuglereir på hodet. Selv om det i og for seg er trendy akkurat nå.


2. Skittent

Hvis du vet at det skal regne neste dag, så dropp å vaske håret. Nyvasket, rett og rent hår er bortkastet. Ikke bare vil det bli fett og vått i en hette uansett, men det vil også bare bli pistrete i løpet av dagen. Bruk produkter, som for eksempel en teksturspray, for å gi tynge til håret. Dermed vil ikke småhår fly opp og gi hodet ditt antenner med det første. Selv om vi liker space-looken, vi altså.


3. Tidbesparende

Ikke gidd å bruk mye tid med verken rette- eller krølltangen på en regnværsdag. Det er bare forgjeves. Selv om du skal bruke hette og/eller paraply vil fuktigheten i luften få håret til å krølle seg sammen igjen til sin naturlige form, eller enda verre. Enkelte har hår som "reagerer" så kraftig at det blir afro-aktig når luftfuktigheten er på sitt verste. (Monica fra Friends på Barbados, anyone?)

4. Hatt vs. hette

Vi kjenner alle til den überkule gule regnhatten som virkelig bør bli trendy igjen. Det eneste negative vi finner ved den, er at den ødelegger håret maksimalt. En hatt lagrer fuktigheten og vil dermed ødelegge en fin frisyre, mens en hette dekker hele hodet fra regn og vil ikke ødelegge frisyren. Vinn!


5. Flette

Dette punktet er ikke akkurat en hemmelighet. Hvilken som helst kul flette er optimalt i et regnvær, rett og slett fordi den ser bedre ut når håret er litt møkkete, ugredd og rotete. Går du for en hodebunnsflette trenger du ikke bekymre deg for sveisen resten av dagen. Fiskebeinsflette er et hakk mer elegant - perfekt for jobbsammenheng. En helt vanlig og enkel flette kan taes ut når du kommer frem der du skal være, og vil håret et søtt fall for resten av dagen.


6. Lue

Hvis verken flette, hette eller en bun høres ut som en god idé, foreslår vi å sette en lue på hodet og fortsette med regnværsdagen din. Ikke ta den av, og ikke klag når du blir for varm på øra. En lue skjuler fett hår, ettervekst og ugredd, rotete hår. Go for it!

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
Vi er på snapchat; stylistano

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold