© Anniken Jørgensen

Slik tar du vare på håret etter sommeren

Sol og varme, klor og saltvann. Sommeren kan skade håret, men vi har noen tips til hvordan du retter det opp igjen.

26. juli 2018 av Charlotte Sørvald

Saltvann, klor, solstråler og varme. Det er flere ting som kan skade håret gjennom en lang sommersesong. Hvis du ikke har vært nøye nok med å beskytte håret i sommerferien, finnes det mange ting du kan gjøre for å rette opp i hårkrisen. 

Les også: Sommerantrekkene vi gjerne kopierer fra Pinterest. 

© Alvin Santos

Dra til frisøren 

Dra til frisøren for å klippe bort de slitte tuppene! Vent derimot med å farge eller stripet håret til du har fått styrket det – slitt hår bør få hvile. 

Les også: Slik får du håret til å vokse raskere. 

Fukt, fukt, fukt 

Tilfør håret rikelig med fukt etter ferien – både ved bruk av fuktighetsgivende sjampo og balsam, og masker og oljer! Gjerne bruke en hårmaske oftere enn du normalt ville gjort (det er anbefalt å bruke det MINST én gang i uken), slik at du får håret "tilbake til normalt" etter slitasje fra blant annet sol og varme. 

Kanskje du skal teste denne masken, og slenge deg på Kim Kardashians hårrutine i samme slengen? 

I tillegg til å tilføre håret fukt ved bruk av produkter, er det viktig å opprettholde væskebalansen i kroppen. Drikk derfor MASSE vann, og spis mat som inneholder mye vann som for eksempel agurk. 

Legg vekk varmeredskaper

Unngå å bruke hårføner, rettetang eller krølltang så mye du kan når håret er slitt. Prøv heller å la håret lufttørke, slik at du slipper ytterligere skade på hårstråene.

Les også: Dette er hårstylistenes beste tips. 

© Silje Økland

Bruk UV-beskyttelse

Hvis du ikke allerede har brukt dette hele sommeren, så bør du begynne nå. Sommerferien er kanskje over, men solen er like sterk uansett. På lik linje som det er viktig å bruke solkrem for å beskytte huden, så er det viktig å beskytte håret mot solen. Bruk en UV-beskyttende spray (vi elsker denne fra GHD) eller mousse får å beskytte håret i sommersolen -og varmen. 

Silkepute

For et ekstra skånsomt underlag når du sover – bytt ut bomullen med en silkepute. Det vil oppstå mindre friksjon mellom håret og puten, og slitasjen vil dermed minimeres. HER får du kjøpt fine silkeputer. 

© Annette Haga

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold