Slik unngår du elektrisk hår.
© Annette Haga

Slik unngår du elektrisk hår

Dette er redningen når håret står til alle kanter!

22. februar 2018 av Charlotte Sørvald

Tørr hud, tørre lepper, og tørt og ELEKTRISK hår. Vi kjenner alle til problemene som den kalde vinteren fører med seg. Den tørre luften tørker oss jo helt ut, men det finnes noen enkle løsninger! 

Elektrisk hår er noe flere sliter med på vinteren, mye på grunn av ullgensere, luer og skjerf kombinert med den kalde og tørre luften (dette har noe med at håret får tilført elektroner, men vi skal ikke gå inn på dette nå). 

Det er flere grunner til at håret noen ganger ser ut som det skal ta inn flere radiokanaler, men vi skal fokusere på noen metoder for å unngå nettopp det. 

Vi har saumfart alt mulig av blogger og nettsider for de beste tipsene. Her er det vi fant: 

Slik unngår du elektrisk hår.
© Eirin Kristiansen

Har du fint hår? Her er noen tips.

Fukt, fukt, fukt!

Det viktigste du gjør for å unngå statisk hår er å bruke balsam! I tillegg er det veldig lurt å kure håret 1-2 ganger i uken for å gi håret en ekstra fuktighetsbombe! 

Les også: Slik unngår du fett hår. 

Olje

I tillegg til balsam og hårkur, kan det være en løsning å bruke litt olje i håret (MEN pass på mengden). 

Tips: tilfør litt olje i din daglige balsam for en ekstra fuktighetsgivende effekt. 

Ikke bruk håndkle

Flere steder står det at det går an å bruke en t-skjorte i bomull istedenfor et håndkle. Det skal visst være litt mer skånsomt for håret og gi mindre "friksjonen" enn et vanlig frottéhåndkle. Det skader jo ikke å teste.

Les også: Slik vasker du håret riktig. 

Varmebeskytter

Forskjellige stylingmetoder kan gjøre håret tørt og statisk. Ikke glem å bruke et varmebeskyttende produkt når du skal føne, rette eller krølle håret! I tillegg kan du bruke en anti-statisk spray når du er ferdig, så er det mer eller mindre sikret (tror vi). 

Børste håret riktig 

Hvis du bruker en børste av plastikk – bytt den ut med en i nylon eller tre. Plastikk gjør ting bare verre – du har kanskje prøvd å gni en ballong mot håret og vet hva som skjer da. 

Les også: Hårfrisyrer for langt hår. 

Anti frizz sheets

Når det er helt krise og du ikke har fulgt noen av stegene over (guilty), så finnes det faktisk en redning. Anti-frizz ark er tydeligvis en vinner. Konseptet er enkelt: dra et ark forsiktig over håret, og det skal redusere "frizzy", elektrisk hår og minimere "fly-aways". Dette er jo helt genialt å ha i vesken på fest (eller after-ski?). 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold