© Annijor

Slik vasker du håret riktig

Triksene som gjør håret ditt perfekt.

8. november 2018 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Hvor ofte bør du egentlig vaske håret? Hvor mye sjampo skal du bruke? Sjampo, balsam, kur eller sjampo, kur, balsam? Er sjampoen dårlig hvis den ikke skummer godt?

Det er mange spørsmål som dukker opp når man snakker om hårvask.

Har du tykt hår? Slik unngår du at det blir tungt og fett. 

SLIK VASKER DU HÅRET "RIKTIG"


 • Først må du finne produktene som passer til ditt hår. Tynt, tykt, fett, tørt, skadet og farget hår trenger forskjellige produkter. Det smarteste er å høre med en frisør.

 • Hvor ofte bør du vaske håret?
  – Dette varierer også fra person til person. Trener du ofte? Bruker du masse stylingprodukter? Har du tykt eller tynt hår? Det finnes ikke et fasitsvar dessverre, men hvis du vasker håret hver dag, eller til og med annenhver dag, skader du håret. Ved å vaske håret så ofte, fjerner du de naturlige oljene i håret. Derfor holder det å vaske håret to til tre ganger i uka. Får du fort fett hår, kan du bruke tørrsjampo mellom vask.

 • Ekspertene anbefaler å skylle godt gjennom håret før du påfører sjampoen. Vannet bør være lunkent. Ikke for varmt og ikke for kaldt. Og du trenger ikke en håndfull sjampo.

 • Maser sjampoen godt inn i hodebunnen. Bruk gjerne et par minutter. Det er nemlig hodebunnen som trenger vask, det er der skitt og produktrester sitter. Skyll godt. Det kan være lurt å gjøre dette to ganger, slik at man får bort all skitt. Husk at det er ikke hvor mye sjampoen skummer som avgjør om håret blir rent. Sjampo uten sulfater skummer mindre, men er mer skånsom mot håret og det blir akkurat like rent. 

 • Så er det kuren sin tur. Den påføres i håndkletørt hår for best effekt. La den virke i noen minutter før du skyller godt.

 • Avslutt med balsam. Balsamen lukker skjellagene i håret og du unngår tørt, statisk og matt hår. Balsamen skal kun i tuppene, langt fra hodebunnen. En god regel er å påføre balsam fra ørene og ned. Skyll godt. Og for ekstra effekt kan du bruke kaldt vann helt på slutten for å lukke skjellagene maksimalt. Ekspertene sier at alle bør bruke balsam, hvis du ikke har helt kort hår. Har du riktig balsam og påfører den riktig, skal den ikke tynge eller gjøre håret fett.

 • Mange av oss tørker håret ved å gnikke håndkledet hardt over håret. SLUTT MED DET! Når håret er vått, er det ekstra sårbart. Klapp det forsiktig med et håndkle. Ikke la håret tørke oppsnurret i et håndkle. Dette kan også skade håret.

 • Skal du tørke håret med en hårføner, bruk varmebeskyttende produkter.

 • Og husk at det ikke er smart å legge seg med vått hår eller samle det våte håret i en bun på hodet. Man kan få sopp og irritert hodebunn hvis den hele tiden blir eksponert for vått hår. 

Les også: Superproduktene for tørr og sensitiv hud!

Følg @stylistano på facebook og instagram!

NYHETSBREV