© Annette Haga

Stor guide: de fineste frisyrene til festen

1. desember 2017 av Gita Simonsen

Festlighetene i desember gjør den kalde tiden hakket varmere. Det er gøy å pynte seg litt ekstra og til jul er det meste lov. Antrekket blir komplett hvis man har tatt seg tid til håret og det er faktisk utrolig mye fint man kan gjøre.

Enten du har kort, stort, lite, krøllete eller rett hår, så finnes det en frisyre som passer akkurat deg.

Vi har samlet en rekke frisyrer til deg, som du kan la deg inspirere av. 

HÅRFRISYRER TIL FESTEN:

TIGHT UP-DUE

Denne hårfrisyren er kjempefin til alle festligheter, og er også veldig enkel å gjøre selv. Hvis du har mye og langt hår, kan du bare sette opp en klassisk knute ved hjelp av hårstrikk, spenner og spray. Dersom du har kortere hår eller ønsker en stor knute,  kan du kjøpe en "donut" som gir deg volum og høyde. Sett håret opp i hestehale, tre donuten på og legg håret rundt sånn at donuten dekkes. Fest med spenner. Voila! 

Trinn for trinn finner du her. 

SLICK DOWN-DUE

Denne hårfrisyren har vi sett mye av i år. Den er superfin og kan styles både til fest og hverdag. For å oppnå den stramme looken, liker vi å bruke en tannkost til hjelp. Spray tannkosten med en god hårspray og børst håret i ønsket retning. Fest knuten med spenner og tynne strikker. 

VOLUME DOWN-DUE

Denne hårfrisyrer minner om down-due, men har litt mer fylde og volum. Her kan man enten kjøre en stram stil som Blake Lively, eller ha mer volum fra rot til spiss slik som Taylor Swift. Begge er superlekre. Mousse og volumspray er viktig å tilføre hvis man ønsker at frisyren skal sitte. En rettetang eller krølltang kan brukes for å raskt kunne få store eller mindre krøller. 

LOOSE UP-DUE

En hårfrisyre som ikke skriker "det må ha tatt lang tid", men samtidig er råfin, er denne løse knuten. Man ser litt mer leken ut, men får likevel et glamorøst og vakkert uttrykk. Prøv ut en kul flette i siden som Scarlett Johanson, eller la håret henge ned rundt ansiktet som Jennifer Lawrence. 

BRAID UP-DUE

Hvem elsker ikke fletter? Vi synes i hvert fall at det ser fantastisk ut. Hvis man har litt ekstra tid, kan man legge til en flette i det oppsatte håret. Hvis du ikke er vant til å flette håret på denne måten, finner du en guide her.

FLETTER À LA BLAKE LIVELY

Gossip Girl-stjernen er faktisk dronningen av vakkert hår. Hun har vist oss en rekke hårfrisyrer på den røde løperen der håret har vært en egen accessoire. Vi blir skikkelig inspirert, spesielt av flettekreasjonene, derfor måtte hun få en egen plass på lista. 

SIDEFLETTE

Denne frisyren er laget på samme måte som loose up-due, og er leken og vakker. Den er forholdsvis enkel også, men bruk tid. Stylingprodukter som volumspray og mousse bør brukes her. Ikke vær redd for å rufse opp fletten etter du har flettet den. En røff og tilfeldig flette ser aller best ut synes vi. 

STORE KRØLLER

Glamourøst Hollywood-hår? Yes please! Krøller er en klassisker på fest og får oss alltid til å føle oss ekstra glamorøse. Se videoguide fra StylistaTV på Hollywood-looken her. 

LOOSE WAVE

Vil du ha et mer avslappet alternativ til Hollywood-håret så er den løsere, mer beachy, hårfrisyren et godt valg. Bruk en rettetang eller krølltang for å få looken. Start med tørt hår, og spray gjerne over med en varmebeskyttende spray før du begynner. Nøkkelen til denne looken er å kun krølle nedre del av håret. Bruk børste og rufs til krøllene. For en beachlook kan du dra over tuppene med rettetangen. Style med en god mousse eller hårspray. 

STRAM HESTEHALE

Gre alt håret stramt opp på toppen av hodet og fest med så mange strikker som nødvendig. Surr noe av håret rundt roten av hestehalen der strikken er, og fest med hårnål. Litt hårspray gjør at festfrisyren varer utover kvelden og holder stand på dansegulvet. For å få babyhår til å ligge kan du ha hårspray på en tannkost og så gre småhårene i ønsket retning. Tips: Litt shine-spray gjør at frisyren nærmest skinner. Perfekt til fest!

WAVEY-HESTEHALE

En mer avslappet variant til den stramme hestehalen er denne. Du kan enten trekke alt håret bak, eller la litt av luggen komme fram. Ønsker du en look som Rihannas, krøll håret etter du har satt håret i strikk. Hayden og Selena har bølgete hår fra rot til spiss, som gir en mer avslappet look. 

SLICKED-BACK

Looken er røff og gir edge til antrekket ditt. Looken får du ved hjelp av litt spray eller mousse. Gre håret glatt bakover på toppen og over ørenene. Et tips er å feste håret bak ørene med en eller to spenner, slik at håret sitter. Looken passer fint til både kort og langt hår.

Kort hår har tatt kjendisverdenen med storm og vi elsker det. Fordel en lett hårvoks i tuppene av håret og bruk en børste til å legge håret riktig vei. Fullfør looken med en god hårspray. 

HÅRPYNT

Piff opp antrekket med hårsmykker. Nå er det gjerne et smykke, noen perler, en hårbøyle, eller romantiske blomster du skal pynte manken med. La resten av frisyren være løs og ledig for å få et bohemsk og romantisk uttrykk.

KORT

Man kan også få et glamorøst eller kult uttrykk selv om man har litt kortere hår. Olivia og Reese har begge gjort en variant av Hollywood-krøller, men med litt kortere hår. Nydelig! Annabelle Wallis har en røffere hårfrisyre. Denne får du ved bruk av rettetang og paste.

KEEP IT STRAIGHT

Vil du gjøre det enkelt kan du selvfølgelig også ha en enkel og rett hårfrisyre. Benytt rettetang og spray over for ekstra hold. 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTSGARM!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold