© Getty, Pintrest, StyleMePretty.com, ANGELWORX PHOTOGRAPHY

Trendy hårfrisyrer til sommerbruden

Frisyrer til sommerbruden

En bryllupsfrisyre krever både inspirasjon og planlegging, og da er det fint å være ekstra tidlig ute, enten du er brud eller gjest.

Vi har snakket med Gry og Silje Glenne som star bak det eksklusive bryllupsplannleggingsfirmaet Glennewedding. Vi har stilt dem et par spørsmål vi regner med bruder ofte har når det gjelder hår og styling til den store dagen.

Glennewedding sto bak bryllupet til bloggeren Louise Angelica og fotballspilleren John Arne Riise. Bryllupet ble omtalt i pressen som et av de største kjendisbryllupene i Norge i 2014.

Her er deres eksperttips til årets bryllupsfrisyre-trender og hvordan du kan få den inspirasjonen du trenger før den store dagen.


1. Hvilke trender preger denne bryllupssesongen når det gjelder hårfrisyrer?

– Midtskill er en vinner blant motedesignerne. Supermodellen og moteikonet Kate Moss, som giftet seg 2011, hadde blant annet dette i sitt bryllup. I år er denne stilen tilbake. Vi ser at store moteikoner som Zuhair Murad, Oscar de la Renta, Galia Lahav og ELIE SAABS modeller har midtskill.

– 2014 og 2015 var preget av mye vintage og bohemske hårfrisyrer og tilbehør. Vi tror at dette kommer til å fortsette i år. Det bølgede håret og de løse flettene er med på å skape et sommerlig og enkelt uttrykk. Hvis bruden ønsker en vintage hårfrisyre, bør hun absolutt ha på hodepynt. Om man ser tilbake på de siste tiårene, brukte kvinner ofte dette ved spesielle anledninger. Nå leker vi derimot ofte med kombinasjoner av krystaller, perler og brosjelignende hodepynt.

– Man kan også ha friske blomster som hodepynt. Tidligere har vi sett mye blomsterkranser. Dette fortsetter i år, men gjerne i unike varianter. Eksempelvis blomster langs en oppsatt flette, blomsterhårbøyle eller en enkel blomst i håroppsatsen. Bruk gjerne blomster som matcher buketten for å få et stilfullt og minneverdig uttrykk.  

– Håret langs den ene siden av hodet er også noe som kommer til å stå i sentrum. Dette har blant annet Norges anerkjente brudekjoledesigner Leila Hafzi gjort i sin 2015-kampanje.


2. Mange kommende bruder foretrekker å besøke en stylist før den store dagen. Hvordan kan en brud forberede seg til et slikt møte?

– Det er alltid viktig å forberede seg til møtet med hårstylisten. Vi anbefaler at bruden bruker en stylist hun er vant med eller en hun har gode referanser til. Da føler hun seg mer komfortabel, og dermed blir det enklere å prøve seg frem til det perfekte uttrykket.

– I forkant av møtet er det lurt å bruke tid på å finne inspirasjonsbilder. Bruk gjerne Pinterest, Instagram og blogger for å finne inspirasjon. Ikke vær redd for å velge for mange bilder. Deretter bør hun se igjennom bildene og velge ut rundt tre varianter. Ta med bildene til stylisten slik at hun kan anbefale hvilke frisyre som passer brudens ansikt og visjon for bryllupet.


TRENDER FOR BRUDEHÅR OG RYLLUPSFRISYRER I ÅR:


3. Hvilke er de viktigste bryllupfrisyrene vi kommer til å se mye av fremover?

Frisyrene vi kommer til å se mye av fremover er:

• Fletter

• Bølgete hår

• Midtskill

• Hodepynt i form av blomster, krystaller og perler.

4. I fjor var perler, som vi blant annet kunne se på catwalken til Dior, veldig populære. Hvilke hårtilbehør kommer til å prege denne sesongen?

– Hårtilbehøret som kommer til å prege denne bryllupssesongen er blomster og krystaller. Ellers er det brosjelignende hårdekor med krystaller som festes i deler av håret. Dette er med på å gi et glamorøst og enestående uttrykk.

5. Dere nevnte såvidt Pinterest og Instagram. Har dere noen flere tips til hvor kommende bruder kan få hårinspirasjon til den store dagen?

– Det finnes mange måter å få hårinspirasjon på. Vi anbefaler at årets bruder tar seg tid til å se på brudekjolevisningene og reklamekampanjene til de største brudekjoleleverandørene for 2016. Eksempelvis Berta Bridal, Pronovias, Inbal Dror og Elie Saab.

– En veiledningstime med frisøren kan også være smart. Ofte har de tips en selv ikke har tenkt på. Men her er det også viktig å huske på at bryllupsplanlegging kan være en krevende prosess og da er det fint å gjøre planleggingen morsom og minneverdig. Vi anbefaler bruder å for eksempel invitere til jentekveld med forloveren(e), familie eller venner. Sammen kan dere finne inspirasjon til brudefrisyrer via brudeblogger, sosiale medier og bryllupsmagasiner. Her kan dere også prøve ut de ulike bryllupsfrisyrene på hverandre og ha det litt morsomt.FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold