© Getty Images, Instagram, produsentene

Ukas trend: Hårkritt

Ukas trend: Hårkritt

6. juli 2015 av Kristine Bruerberg Karlsen

@megncls // @jalvadhair // @alexandracortez // @sherridanc

Da ombrétrenden virkelig slo an for et par år siden, fulgte også pastellfarge i håret kort tid etter. Problemet med slike trender er at man blir superinspirert av bilder fra Instagram og Pinterest, men tør aldri ta steget selv.

Joda, det finnes glansvask og hårfarge som kan skylles ut, men har du spesielt fint hår kan fargen bli sittende og gi håret en grålig tone. Dermed venter et frisørbesøk og altfor mye penger for å få håret tilbake til normalt. For å ikke snakke om at man aldri tør farge det igjen.

Ukas trend er et superprodukt som bare har blitt bedre og bedre etter at det kom. Hårkritt er presset pulver med farge som du påfører håret, akkurat så mye eller så lite som du vil ha. Det kan kanskje ta litt lang tid hvis det er et spesielt mønster du vil følge, eller hvis du vil ha det i hele håret, men det er garantert verdt bryet. Spesielt når krittet ikke koster så mye, og man bare kan vaske det ut når man er lei. 

Skaff deg trenden!

Kevin Murphy, Color Bug, 139,- // Rosa - Oransje - Grønn

Tint Hair Chalk, 220,- // Lilla - Rosa - Blå

---

Slik gjør du det:

- Noen hårkritt fungerer annerledes enn andre, så husk å lese instruksjonene før bruk. 

- I noen tilfeller skal krittet påføres i vått hår, men hvis du er blond er det lurest med tørt hår. Fargen vil sitte hardere i vått for blondiner. 

- Gre håret, og gjerne også etter at fargen er påført, slik at du jevner ut farger ut mot tuppene.

- Bruk plasthansker og velg ut små seksjoner av håret. Jo mer hår, jo mer ujevn farge. Pass på å ha mye tid, slik at du får fargen akkurat sånn som du vil ha den.

- Bruk en rettetang på seksjonene med farge for å få den til å sitte bedre. Avslutt med å bruke en hårspray med hold over hele håret.

- Unngå hvite overdeler når du har fargen i håret - selv om den skal sitte, kan den fremdeles flekke av.

- Når du vil ha fargen ut, er det lurt å vaske håret med shampoo to ganger før du bruker en hårkur.

OBS!

Vanlig kritt man bruker på tavler eller asfalt kan ikke brukes - den inneholder mindre pigmenter og vil gjøre håret tørt.


Se video: Hvordan bruke hårkritt 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold