Hårfjerning med voks og laser.
© Getty Images

Alt du trenger å vite om hårfjerning

De forskjellige metodene og ALT du trenger å vite for shaving av...alt.

15. februar 2018 av Charlotte Sørvald

Vi har satt sammen en guide til hvilke metoder som finnes, hva du må huske på og hva du bør unngå ved hårfjerning av legger, under armene, bikinilinjen (og alt annet du måtte ønske å shave).

Det er ikke alltid så greit å vite hva som er de beste metodene - så hvis du ikke allerede vet hva som er det beste for deg, så kan du kanskje plukke opp noen tips her!

Fun fact: På 1920-tallet var det så uvanlig å barbere seg at når en kvinne skar seg på leggen med barberhøvelen, ble det slått opp stort i media i USA.

Hårfjerning med voks.
© Getty Images

Forskjellige metoder:


BARBERHØVEL

Dette er kanskje den enkleste og vanligste formen for hårfjerning. Det finnes uttallige varianter av barberhøvler, så det viktigste er at du finner en som du liker og som passer for din hudtype. Husk: hvis du bruker en høvel uten såpe/gele, er det viktig at du bruker barberskum/krem.

VOKS

Denne formen for hårfjerning har blitt veldig populær. Mange drar kanskje til skjønnhetsalonger for å fjerne hår med voks, men nå har det kommet mange produkter på markedet som gjør det enklere å gjøre dette hjemme på badet.
Syns du voksing er tortur? Vær tålmodig - øvelse gjør mester!

Hårfjerningskrem er en lettvint måte å fjerne uønsket hår på. Du smører bare på kremen der du ønsker å fjerne hårene og lar den virke i noen minutter, før du skyller den av (eller drar det av med en liten spatel). Pass på at du ikke er allergisk mot kremen før du bruker den på hele kroppen. Prøv for eksempel kremen på et lite parti på leggen før bruk, slik at du er sikker på at du ikke får en allergisk reaksjon.

EPILATOR

Det er ikke alle som syns denne formen for hårfjerning er så behagelig. En epilator er en liten maskin som består av mange små pinsetter som drar ut hår for hår. Med andre ord, så krever denne metoden at du gjør det noen ganger før det føles greit.
Det positive med å bruke epilator er at hårene dras ut helt ved roten, slik som ved voksing, og på denne måten tar lengre tid før de kommer tilbake.
OBS: Ikke bruk epilatoren samme dag som du skal på fest eller på stranden. Huden kan fort bli litt rød etter bruk, så det er lurt å gjøre dette senest én dag i forveien.

LASER

Hårfjerning med laser har blitt veldig vanlig i Norge. Behandlingen utføres hos klinikker og koster en del penger. Det er en trygg måte å fjerne uønsket hår på, men behandlingene gir ikke permanente resultater og er ikke for alle. Resultatet kommer an på riktig hårfarge, hud og mengde hår. Norske klinikker som utfører hårfjerning med laser, anbefaler 3-6 behandlinger for best resultat. Ved fjerning av hår på kroppen anbefales det at behandlingen skjer med 2-3 måneders intervall mellom hver behandling.

Det finnes også lasermaskiner (IPL-maskiner) til hjemmebruk. Disse har svakere lys enn de som brukes hos hudklinikker. Disse koster fra 3.000 kroner og skal være helt trygge å bruke ifølge produsentene.

INTIMBARBERING:

Nå som det er bikinisesong, ønsker de fleste å fjerne hår langs bikinilinjen (de fleste gjør det vel kanskje hele året - men spesielt nå).
Det er viktig å huske på at dette er et sensitivt område, så vær veldig skånsom. Det er også veldig viktig å finne en metode som passer din hud, slik at du unngår irritasjon eller i verste fall vonde infeksjoner.
OBS: Husk å barberer MED hårene!

Hårfjerning med voks og laser.
© Getty Images

Huskeliste for hårfjerning:


1. Det er lurt å ta en varm dusj eller varmt bad før hårfjerning. Dette gjør at porene åpner seg, som igjen gjør barberingen enklere.

2. Ved shaving med høvel er det viktig at den er helt ren - bytt den ut regelmessig.

3. Bruk alltid barberskum eller lignende produkter ved bruk av barberhøvel.

4. For å unngå inngrodde hår er det lurt å skrubbe huden med for eksempel en hampvott, slik at du fjerner døde hudceller. Hårene kan dermed lettere trenge gjennom huden.

5. Hvis du sliter med røde nupper etter hårfjerning, kan du være lurt å bruke en beroligende krem på det området.

6. Ta deg GOD tid!

Prioriterer du hårfjerning eller gjør du som Miranda? 

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold