Hold deg fresh på den lange flyreisen

Hold deg fresh på flyet

20. juli 2017 av Charlotte Sørvald

Skal du ut å fly i sommer? På lange flyreiser er det svært sjeldent at vi føler oss like freshe når vi lander som når vi tar av... Vi har noen triks som kan hjelpe deg med blant annet fett hår, tørr hud og hovne øyne. 

Hår

For at du skal unngå "sovesveisen", så er det lurt å bruke en nakkepute. Dette gjør at håret ikke gnir inntil hodestøtten slik at håret blir fett og bustete. Sett håret i en lav hestehale eller "bun" slik at du holder de mest mulig under kontroll på reisen. Hvis du lett får fett hår, kan det være greit å ha med en liten reise-tørrsjampo, slik at du kan freshe deg litt opp rett før landing (PS: husk at det ikke er lov å ha med flasker som er over 100 ml).

Håret blir fort flatt på lange reiser, så hvis du har tid så kan det være lurt å krølle håret før avreise. 

Gjør som

Eirín Kristiansen

 og gå for en "messy bun" på flyreisen.

Hud

Det viktigste du gjør på en lang flyreise er å tilføre huden din fuktighet. Det er veldig ofte tørr luft inne i fly, så en fet krem kan være løsningen. Smør også gjerne inn huden et par ganger i løpet av turen - "more is more".

Et lurt triks er å bruke en ansikts-skrubb/peeling før reisen, slik at du fjerner alle døde hudceller. Dette gjør du for at den fete kremen skal trekke lettere inn i huden og forhindre uttørkning. OBS: Ikke glem leppene - de trenger også fuktighet!

Ha alltid med deg en øyekrem for mørke ringer. Hvis du klarer det, så er det best å ikke legge seg helt tilbake med setet, slik at du får nok sirkulasjon og unngår at øyene blir altfor hovne. 

Det kan også være lurt å bruke øye-pads, slik som modellen Sophia Lie har gjort her:

Kropp

På lange flyturer er det veldig viktig at du tar deg et par gåturer. Gå noen runder nedover midtgangen, slik at du får opp sirkulasjonen i beina og resten av kroppen. Fordi vi sitter stille i mange timer og trykket i kabinen ofte er høyt, er det veldig vanlig at ankler og bein hovner opp. Hvis du har store problemer med dette kan det være lurt å investere i et par reisestrømper/støttestrømper på apoteket. Det høres kanskje litt sært ut, men det hjelper (og ingen ser at du har det på deg uansett).

Hvis du fryser lett, bør du ha med deg en ekstra genser, sokker og kanskje til og med et skjerf. Det kan fort bli kaldt på flyet, så pakk deg godt inn, så du slipper å bli syk.

Drikk vann!

Dette er veldig viktig når du er ute å flyr for at du skal holde deg hydrert. Som sagt er det ofte tørr luft i flyet, så nok drikke er alfa-omega. For ekstra energi - drikk kokosvann!

Det er også lurt å ha med seg litt ekstra snacks i tilfelle du blir sulten utenom måltidene. Ta for eksempel med deg nøtter eller tørket frukt for litt ekstra næring.

Sminke

Det beste for lange flyturer er å bruke en dagkrem med litt farge. Prøv å unngå foundation, slik at huden får puste ordentlig og for å slippe søl hvis du sovner.

For litt ekstra glød kan du bruke en "highlighter" på kinnbeina og under øynene. Hold deg til maskara på de øverste vippene, slik at du ikke blir enda mørkere under øynene enn du kanskje allerede er fra den lange turen. 


Vil du lære deg hvordan du sminker deg naturlig? Les mer på Costume.no


Vil du ha alle Stylista-nyhetene direkte på mail? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Must-haves for reisen:

1. Koffert By Malene Birger, 4.499,- // 2. Batiste Dry Shampoo Blush, 39,- // 3. Emma S Moisturising Facial Mist, 129,- // 4. Biotherm Aquasource Everplump, 129,- // 5. Øyemaske, 242,- // 


Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM 

Psst - Legg oss til på Snapchat: stylistano

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold