© Annijor

10 sunne tips for en fantastisk sommer

10 sunne sommertips

12. juli 2016 av Kommersiell redaksjon

(Annonsørinnhold)

Sommeren er endelig her! Det er på tide å finne frem grillen og bikinien - og la feriefølelsen synke skikkelig inn.


Men sommeren kan også by på mange usunne fristelser (som blant annet mengder med iskrem), solbrent hud og dårligere rutiner når det kommer til kosthold og trening. Derfor har vi satt sammen en liste med 10 tips som gjør sommeren både litt sunnere, og bedre!

10 sunne tips til sommeren:

1. Spis mer bær!

Hvis det er én ting du bør gjøre for å forbedre kostholdet ditt i sommer, så er det å få i deg friske bær hver dag. Blåbær, bjørnebær, bringebær og jordbær er fulle av antioksidanter, så det kan du spise med god samvittighet. Dessuten er det perfekt å ta med seg i parken eller på stranden!

2. Eksfolier hele kroppen

Gjør kroppen sommerklar med eksfoliering: da får du fjernet døde hudceller, noe som styrker hudens fornyelsesprosess. Dessuten hjelper den fuktighetskremen med å trenge dypere inn i huden, slik at du får en gjennomfuktet, myk hud. Bare pass på at du bruker et mildere produkt på ansiktet enn på resten av kroppen - og ikke overdriv bruken!

3. Drikk masse vann

Når det er varmt ute har du et større behov for vann, slik at du unngår å bli dehydrert. Ved å drikke for lite vann kan dessuten sultfølelsen øke, så pass på at du får i deg nok (helst åtte glass hver dag, minst). Om du synes det er kjedelig, prøv å tilsette frukt og bær! Kokosnøttvann er også et sunt og godt alternativ.

4. Husk å beskytte kroppen mot solen

Solfaktor er et MUST året rundt, men spesielt om sommeren. Noe av det viktigste du kan gjøre for å ta vare på huden din er å bruke solfaktor, slik at du slipper rød, irritert og prikkete hud - for ikke å snakke om pigmentflekker. Du kommer til å takke deg selv når du blir eldre!

Piz Buin har en rekke produkter som er perfekte å pakke med seg i strandvesken, slik som for eksempel Piz Buin Protect & Cool. Det er en forfriskende solmousse med SPF15, som har en deilig og avkjølende effekt.

5. Dropp usunne smoothies

Smoothies er en fin måte å få i deg dine "5 om dagen" på, i tillegg til at det smaker godt. Det er selvfølgelig lov å unne seg smoothies med frozen yoghurt og iskrem i blant, men ha et bevisst forhold til mengden med kalorier du får i deg. Velg heller en sunnere smoothie bestående av juice, frukt, yoghurt (med lite fett og minst mulig tilsatt sukker) og isbiter - så kan den nytes i sommervarmen med god samvittighet!

6. Olivenolje

Olivenolje har mange helsefordeler, og inneholder fettstoffer som kan være med på å redusere kolesterolet i kroppen. Oljen kan også brukes som fuktighetsgivende serum i ansiktet, sminkefjerner, øyekrem (kjøl den gjerne ned først), hårkur og som et alternativ til bodylotion!

7. Tren utendørs

Hold deg aktiv i sommer - og utnytt det fine været utendørs i stedet for å svette inne på treningssenteret. Ta en joggetur i parken og gjør styrkeøvelsene på gresset, dra på sykkeltur eller spill volleyball med vennegjengen. Her er det mange muligheter for å få til treningsøkter som er morsommere enn vanlig.

8. Beskytt håret ditt

Håret trenger ekstra beskyttelse om sommeren, spesielt om du utsetter det for mye sol og klor fra bassenget. Bruk gode produkter tilpasset for håret ditt, og unngå ekstra slitasje ved å la det lufttørke. Med litt mousse og saltvannspray får du den perfekte beach hair looken, noe som definitivt er et ekstra pluss.

9. Få nok søvn

Det er en god idé å forsøke å opprettholde søvnrutinene dine selv om du har ferie. Det aller beste er om du klarer å legge deg, og stå opp, på samme tid hver dag. Unngå powernaps midt på dagen, med mindre du gjør dette hver dag.

10. Bruk Aftersun!

Etter en lang, varm dag ute i solen bør du bytte ut din vanlige bodylotion med en aftersun. Produktet er laget spesielt for å roe ned en solstresset hud, og inneholder pleiende, beroligende ingredienser. I tillegg forebygger du flassing, slik at den fine brunfargen holder lenger! Alle Piz Buin's Aftersun-produkter inneholder også Vitamin E, som hjelper å motvirke tidlig aldring i huden.

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Vi er også på snapchat; stylistano

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold