© Pexels.com, Produsentene

Den beste hudrutinen for høst og vinter

Hudrutine i vinter

6. mars 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Hudrutiner er viktig og vi har alle våre metoder. Men du bør ikke ha den samme rutinen hver sesong. Akkurat som med at moten skifter fra sesong til sesong, bør hudrutinene dine også gjøre det. 


Om høsten og vinteren pakker vi oss inn med lue, skjerf, ull og varme jakker, mens om våren og sommeren har vi på oss mindre og lettere klær. Sånn bør det være for huden din også. 


Du investerer sikkert i flere nye plagg hver sesong og på samme måte bør du investere i hudpleieprodukter som er tilpasset din hud og sesongen. 


Det finnes utrolig mange forskjellige produkter og det er lett å gå seg vill i jungelen. Primer, serum, toner, dagkrem, nattkrem, rens, skrubb, olje... Når skal man bruke produktene? I hvilken rekkefølge? Og trenger du alle? 


Her er 7 enkle steg til en god hudrutine til høsten og vinteren: 


1. Rens

En god rens fjerner smine, skitt og urenheter og forbereder huden på de neste stegene og produktene. Finn en rens som passer til din hudtype og rens godt og lenge hver morgen og kveld. 


Ekstra bra er det hvis du tar en dobbelrens på kvelden. Dobbelrens, eller "double-cleansing" er en trend om dagen og er akkurat som det høres ut som: du renser ansiktet to ganger. Først med en renseolje og så med en vanlig ansiktsrens. 2. Toner

Denne kan du hoppe over, men en god toner kan forbedre hudens overflate, gi den mer glød og gjøre at huden tar imot de neste produktene bedre. Og ikke minst: gi ekstra glød. 

3. Serum

Et serum går dypere i huden enn en krem og gjør at huden tar til seg mer fukt hvis du har tørr hud. 4. Fuktighetskrem

Dagkrem og nattkrem er å anbefale. Bruk god tid og smør kremen godt inn i huden i ansiktet og på halsen. 
5. Olje

Påføres morgen eller kveld, eller begge. Det kommer an på hvordan huden din er. Har du veldig tørr hud om vinteren, kan olje være en redning. Her strides det om i hvilken rekkefølge den skal påføres. Du kan påføre den før serumet, men også over fuktighetskremen. Og her er det bare noen få dråper som skal til. 

6. Øyekrem

Du blir aldri for ung til øyekrem. Den hjelper ikke bare mot rynker og linjer rundt øynene, men gir også fukt. Huden rundt øynene er supertynn og trenger fukt og beskyttelse. 

7. Solfaktor

Det trenger du kun om dagen. Solfaktor 30 bør være det siste laget du fåfører huden hver eneste dag uansett årstid. Enten i form av en solkrem til ansiktet, eller at du har en fuktighetskrem med faktor. 


Det er nemlig ikke bare når du soler deg at huden blir utsatt for UV-stråling, som kan resultere i solskader, pigmentflekker og hudkreft. 

 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO 

NYHETSBREV