Hvordan fjerne kviser?
© Getty Images

Slik fjerner du en kvise fortest mulig

De kommer jo alltid når det absolutt IKKE passer!

9. mai 2018 av Charlotte Sørvald

Ja, vi har vel alle hvert der: Fått en kvise (når det passer VELDIG dårlig), og med en gang klemt på den? Til og med kjendisene (som bruker masse tid og penger på hudpleie) sliter med dette problemet, så det er helt lov å innrømme at det skjer fra tid til annen. 

Disse irriterende kvisene kommer noen ganger på veldig dårlig tidspunkter – spesielt før en fest eller en eller annen viktig event. Ingen panikk (selvom vi vet at det er vanskelig). Vi har noen tips som kan hjelpe deg, uten at du ødelegger huden og ender opp med noe enda verre enn den lille kvisa – for eksempel arr, skadede porer eller pigmentflekker. 

Vi har snakket med hudpleier Nicola Vandrell fra hudepleieklinikken Face It, og hun har noen smarte tips på lur for å unngå nettop disse skadene.

Ikke klem på kvisene 

For det første: hun anbefaler IKKE å klemme på kvisene. Dette er veldig viktig!

"Det blir som regel bare værre. Det er som å klemme midt på tannpastatuben – noe kommer opp og ut og noe forblir nede i poren og kommer tilbake som nytt utbrudd. Det å bruke produkter som dreper bakterier, peeler og tilfører oksygen, vil få kvisen til å trekke seg tilbake og tørke ut". 

© Anniken Jørgensen

Noen SOS-produkter for å fjerne kviser

Nicola anbefaler heller at du tester disse produktene fremfor å klemme på kvisene:

"Fra ZO Skin Health anbefaler jeg Te-pads med salisylsyre som virker talregulerende og peelende. Eventuelt Elixir anti-acne pads med glycol og salisylsyre.

Punktbehandlingsprodukt som Blemishbright fra Zo Skin Health dreper bakterier, tørker ut kvisen og forebygger pigmentflekker som ofte oppstår hos voksen hud med tendens til utbrudd. 

Nicola understreker også viktigheten ved å bruke solbeskyttelse: 

"Husk alltid å bruke dagkrem med SPF over disse aktive produktene og det kan være en fordel å tenke på at sminken skal være mineralbasert slik at den ikke tetter porene."

Masker for å fjerne kviser

Hun anbefaler også masker som en mulig løsning på problemet.

"En god rensende maske kan hjelpe til å #moppe opp# overflødog talg og rense huden samt drepe bakterier f.eks Dermalogica Sebum Clearing Mask eller Zo Skin Health Sulphur Mask". 

Fikk du med deg alle de deilige maskene vi testet? 

© Getty Images

Våre erfaringer med å fjerne kviser

Vi har også testet noen produkter som kanskje kan være til hjelp når kviseutbruddet er et faktum. Du har sikkert sett at Kylie Jenner bruker et produkt som heter Mario Badescu Drying Lotion. Vi har testet det, og det fungerer helt ypperlig når du har fått en kvise som du helst vil bli kvitt fortest mulig. Dette produktet har en ganske sterk rosafarge, så vi anbefaler at du bruker denne på kvelden, eller over natten. Husk også at du kan oppleve å få litt tørr hud av denne, så husk å tilføre masse fuktighet

© Produsenten

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

NYHETSBREV