Slik beholder du brunfargen.
© Emilie Tømmerberg

Slik beholder du brunfargen

Dette gjør du før, under og etter soling for at brunfargen skal holde lengst mulig.

11. juli 2018 av Kristine Bruerberg Karlsen

Har du vært på sydenferie i år, har du mest sannsynlig blitt litt brunere på kroppen enn det du var før du dro. Sjansene for at du ikke vil miste den nye fargen og gå tilbake til ditt gamle, bleike norske utseendet, er stor.

Costume.no har skrevet om hvordan du fremhever brunfargen din, men vi skal ta for oss hvordan du beholder den så lenge som mulig. Kanskje du lærer noen nye triks?

Før:

- Skrubb huden rett før du enten skal legge deg i sola eller smøre deg inn med selvbruning. Få vekk døde hudceller som ikke vi bli brune uansett med en hjemmelaget og billig skrubb.
- Sterk og fuktig hud gjør at brunfargen varer lenger. Derfor er det viktig å smøre seg inn med body lotion gjerne i et par dager før du skal ut i sola. Når du både har skrubbet og gitt huden fuktighet vil også brunfarge sitte jevnere på huden din.

Under:

- Husk at du i teorien brenner huden når du soler deg. Derfor er det superviktig å bruke solkrem mens du soler deg for en jevnere brunfarge og for å unngå krepselooken.
- After Sun er hva som vil redde brunfargen din. Fordi du brenner huden, er det viktig å kjøle den ned så fort som mulig. Hvis du ikke har ren aloe vera for hånd, som er det beste å bruke, finnes det mange gode produkter som gjør like god nytte.

Les også: Denne solkremen bruker du over sminken! 

Etter:

- Fuktighet! Masse body lotion som holder huden fuktig og sterk nok til å holde på brunfargen er kjempeviktig. Smør deg inn minst hver dag, gjerne også to ganger om dagen.
- Vi avkrefter herved at du ikke kan dusje etter å ha vært ute i sola. Hvis ikke annet, så vil fuktigheten fra en dusjsåpe bare forsterke brunfargen; tvert i mot skylle den av. Hvis du har brukt selvbruning derimot, skal du vente minst 12 timer hvis det ikke står noe annet på pakken.
- Bruk dusjolje i stedet for krem eller gel - olje gir mye mer næring og fuktighet til huden.
- Unngå voksing de neste ukene. Voksing drar av det aller ytterste hudlaget ditt, og vil ta med seg litt av brunfargen. Bruk høvelen i et par uker, og smør spesielt bena inn med masse fuktighetskrem istedet.
- At du blir brunere av å spise gulrøtter er faktisk helt sant. Melon, søtpotet, aprikos og mango er også noen av de beste naturlige kildene for å bevare brunfargen.
- Bruk hvite klær. Det er ikke uten grunn at "solkyssede ben og en hvit sommerkjole" ofte er det jenter savner mest fra sommeren - det er en killer kombo!
- Selvbruning er absolutt lov og helt innafor. Fake it 'till you make it, og så videre.

Les også: Se Kourtney Kardashians hete feriebilder. 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!


NYHETSBREV