Tørr hud i ansiktet.
© Getty Images

Kan du dette ansiktsmaske-trikset?

Med denne enkle testen, kan du se hvilke områder av ansiktet som trenger mer fuktighet.

19. april 2018 av Charlotte Sørvald

Har du noen ganger lurt på hvorfor du får kviser noen steder i, og ikke andre? Hvorfor du er tørr noen steder, og ikke andre? Huden i ansiktet er ikke lik overalt, noe som kan være litt frustrerende, og vanskelig å pleie. 

Vi har den perfekte testen for å finne ut HVOR i ansiktet du er tørrest. 

Emily Ferber fra bloggen Into The Gloss, har skrevet en sak om en ansiktsmaske-test, som gir deg en indikasjon på hvilke områder i ansiktet som mangler fukt. 

Ved å legge en sheet-mask på ansiktet, kan du på noen minutter, finne ut hvilke områder av ansiktet som tar til seg mest eller minst produkt, og dermed også hvilke områder som er tørrest.

Husk: Du får kun en indikasjon på hudtype, og ikke en nøyaktig "analyse"! 

Plans today? 👯 rg @gucciwestman

A post shared by Into The Gloss (@intothegloss) on

Slik gjør du det på 1-2-3: 

1. Legg på din favorittmaske (kanskje én av disse?).

2. Legg deg ned (helst flatt) og hør på podcast, eller se på en favorittserie. Hvis du sitter rett opp og ned, så kan det hende at produktet i masken "siger" ned, og testen kan dermed bli litt misvisende. 

3. Vent i 30-40 minutter (litt avhengig av fuktnivået på masken).

Nå kan du kjenne litt rundt på masken. Hvilke områder har tørket? Er det noen områder som har tørket helt ut? Er det noen deler av masken som fortsatt har masse fukt? 

Hvis det er noen områder på masken som har tørket helt ut, så kan det være en indikasjon på at denne huden er tørr/tørrere enn andre områder av huden. Du kan regne med at områdene som nå mangler fukt, er tørrere enn der masken har beholdt store mengder av produktet. 

Smart, ikke sant? Da er det bare å finne de riktige produktene til din hudtype. Kanskje du nå skal prøve å tilføre litt ekstra fuktighet der huden er tørrest. 

A long weekend full of regrams

A post shared by Into The Gloss (@intothegloss) on

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

NYHETSBREV