© Getty Images, Instagram

10 hemmeligheter for å mestre Kim Kardashians sminke

Kims sminkehemmeligheter

30. oktober 2015 av Kristine Bruerberg Karlsen

Makeup-artisten Mario Dedivanovic ble så populær da Kardashian-gjengens berømmelse tok av at han startet egne kurs. Det er nemlig han som står bak Kim Kardashians perfekte sminke.

Les også:

Se North Wests beste antrekk

Motemagasinet Harper's Bazaar meldte seg på kontureringskurset og noterte ned alt Mario sa. Bokstavelig talt viste han publikum hvordan han tar Kim fra #wokeuplikethis til #spent4hoursonthis.

Hele artikkelen er hentet fra Harper's Bazaar.

1. Sminke først, hår etterpå.

"Når klienter får håret fikset først, er det som regel hårspray på ansiktet. Derfor er det alltid lurt å starte med å rense ansiktet," fortalte Dedivanovic mens han preppet huden til Kim før sminken skulle på. (Håret hennes var lagt i en lav og stram hestehale.) "Hvis du i tillegg vil ha en voluminøs, stor frisyre, er det ikke lurt å feste håret bakover mens du legger sminken."

2. Bytt ut primeren med en mykgjørende dagkrem.

Dedivanovic anbefalte å smøre inn ansiktet, nakken og brystet med en myk dagkrem (han brukte Kiehl's Ultra Facial Cream) fordi den gjør at foundationen blender enklere. "Jeg bruker ikke primer; jeg liker ikke å legge et lag mellom huden og sminken."

Kardashian-fan? Se her!

3. Legg foundation overalt.

Du bruker sikkert foundation på pannen, nesa, kinnene og haken, men hva med øyelokkene, ørene, brystet, armene, bena og til og med føttene? Til den røde løperen smører Dedivanovic inn Kim med foundation fra topp til tå for å passe på at hudfargen er så jevn som mulig. For oss som ikke skal stå foran et hav av fotografer i nærmeste fremtid, anbefaler han å legge litt foundation på ørene før vi skal ut på byen; "hvis ikke kan de se røde ut på bilder."

4. Støtt hånden med en pudderapplikator.

Trikset har blitt brukt i årevis bak scenen på Fashion Week; etter at du har lagt foundation og annen base, støtt hånden din på en pudderapplikator inntil ansiktet når du påfører eyeliner og tegner øyen

brynene. Ikke bare får du bedre balanse, men du gnir ikke vekk noe av foundationen heller.

5. Lag en subtil ombré-effekt på brynene.

Dedivanovic har brukt mye tid på å perfeksjonere Kims øyenbryn. Han endte opp med å bruke Anastasias Brow Wiz i fargen "Medium Brown" for å fylle de ytre kantene, og byttet til "Light Brown" innover i brynene. "Det er søtere og ser mer naturlig ut når brynene ikke har så skrape kanter."

6. Krem først, pudder etterpå.

Akkurat som med ansiktet, brukte ikke Dedivanovic øyenskyggeprimer på øyelokket. Han brukte heller kremskygger som kan holde på pudderpigmenter hele dagen. "For et mer intest og rikere blikk, legger jeg pudderskygge oppå kremskygge." Han brukte Marc Jacobs' Twinkle Pop Eye Stick i fargen Three Shakes, Giorgio Armani Eye Tint farge nr 10, Charlotte Tilbury Luxury Palette i Golden Goddess og Kevyn Aucion The Eye Pigment Primatif i fargen Titan.

7. Trippelmarker øynene dine.

Du gjør helt feil hvis du bare har én eyeliner i sminkerutinen din. "Jeg legger vanligvis tre eller fire lag med eyeliner," forklarte Dedivanovic. Først brukte han MACs Eye Kohl helt nede ved vippekanten, og gikk over med MACs Liquid Liner med en liten løft ytterst ved kanten av øyet. Deretter fullfører han med Anastasias Waterproof Créme ColorMe Color. Hvorfor den store innsatsen? "Jeg gjør det fordi det gir en ren og pen finish, og fordi det ser dyrere ut."

8. "Bak" mørke ringer vekk.

Dedivanovic har blitt hyllet for sin baketeknikk som visstnok får mørke ringer under øynene til å forsvinne helt. (Kim la til at hun har mørke ringer hele tiden, og sa: "Jeg er halvt armensk, så jeg føler at det er en arvelig greie.") Dette gjør du: Legg et tykt lag med concealer under øynene i en opp-ned trekant, og bruk en concealerkost til å dra den fra siden av ansiktet til siden av nesen. Dus deretter ut kantene sakte og grundig sånn at den blender seg godt med foundationen. Bruk en svamp til å legge et tynt lag med løst pudder over og la det sitte i et par minutter før du koster vekk det overfladiske.

9. Bygg øyevipper.

"Jeg har ikke vippeextensions, og har aldri brukt det," fortalte Kim. "Jeg tror det er den armenske greia - det går tilbake til et hårete ansikt. Jeg har brukt Latisse (et serum for å få øyevippene til å vokse) og spesielt etter jeg fikk North har jeg hatt et behov for å vokse ut vippene mine igjen." Dedivanovic demonstrerte hva han vanligvis gjør ved å legge et lag L'Oréal Paris Voluminous Original Mascara fra røttene til spissen med en sikk-sakk bevegelse og separerte vippene med en vippekam. Deretter satte han på en mix av lange og ekstra lange falske individuelle vipper - de lengste ble satt på ytterst - ved hjelp av pinsett og svart vippelim. Når det hadde tørket, gikk han over de falske og de ekte vippene med et nytt strøk mascara,

10. Contour, highlight, blush.

"Dette er den vanskelige delen," sa Kim, mens Dedivanovic sveipet bronzer fort under haken og rundt nakken hennes. Effekten gjør ansiktsform og nese smalere. "Kim har en liten kul på nesa, så jeg highlighter under og over den," sa han, og brukte en skyggekost til å fremheve toppen av leppen, haken og over kinnbena med Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow. Deretter gikk han over "glansen" med en gullshimmer for den siste gløden, og fullførte med ferskenfarget blush på kinnene. 

Se kjendisenes største sminketabber og få deg en god latter!

På Costume.no ser du de beste sminke- og hårvideoene som finnes på youtube! 

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Psssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold