Smilende kvinner tar på sminke
© Getty Images

15 enkle sminketips du må prøve

Kremfarge til kinnene, dådyrvipper, fine lepper eller en feilfri foundation? Det kan du raskt oppnå etter du har lært disse enkle triksene.

19. august 2020 av Maria Rothmar


1. Kremfarge til kinnene

Gi kinnene farge med en kremfarget blush. Ta litt blush på pekefingeren, smil og påfør det på kinnets running. Ton ut slik at kanten blir usynlig. Det er superenkelt! 

2. Kombinér maskaraer

Ett lag vannfast maskara utenpå din vanlige maskara gjør at den drysser mindre og blir mer motstandsdyktig.

3. Bøyde vipper

Bruk en vippetang før du tar på mascara. Da vil vippene dine se lengre ut og få øynene til å virke større. 

4. Nedtonet farge på leppene

Farge på leppene er fint men det kan også føles litt voldsomt dersom du ikke er vant til det. Start forsiktig med en leppepomade med litt farge – det vil endre din look og er samtidig diskret. 

Kvinne tar på leppepomade
En leppepomade med en litt farge kan virkelig endre din look. © Getty Images

5. Concealer kan mer

Concealeren din kan også brukes som øyenskyggeprimer. Fordel en liten dråpe på øyelokket før du tar på resten av sminken, så binder den lettere fargen til huden. 

6. Tegn brynene

Et område som er lett å overse, men som gjør en veldig stor forskjell er brynene. Gjør dem mer synlige med en brynmascara eller blyant, og se hvor mye karakter det vil gi ansiktet ditt.

7. Markér ansiktet

Gjør kinnbenene dine høye og markerte ved å suge inn kinnene og ta på solpudder i hulningen.

8. Øyenskygge som eyeliner

Synes du at eyeliner kan være for mye og vanskelig å styre? Prøv en mørkebrun eller sort øyenskygge langs vippekanten istedenfor og påfør den på med en liten fast pensel. 

Kvinne tar på øyenskygge
En mørk øyenskygge som eyeliner vil fremheve øynene.© Getty Images

9. Lys til leppene 

En smule highlighter på amorbuen som sitter rett over midten av overleppen vil få dine lepper til å virke fyldigere – i hvert fall hvis du kombinerer highlighteren med en lett skinnende lipgloss. 

10. Hold fast på fargen

Bruk en pudderbørste til å legge et fint lag pudder på leppene før du tar på leppestift. Det gjør fargen ekstra holdbar. 

11. Penere glød

Solpudder er flott, men den har ikke alltid en naturtro farge. Dersom du kombinerer det med litt pudderblush vil din glød se mer naturlig ut. 

12. Feilfri foundation

Hemmeligheten bak en jevn og feilfri fordeling av en flytende foundation er dette: Rens huden, ta på dagkrem og til slutt påfør foundation med fingrene før kremen har tørket. Det vil få fargen til å ‘smelte’ naturlig inn i huden. 

Kvinne smører fuktighetskrem i ansiktet
Smør ansiktet inn i dagkrem før du ta på foundation.© Getty Images

13. Spar på pudderet

Motstå fristelsen til å pudre hele ansiktet – det kan fort virke som en maske. Legg i stedet kun pudderet der hvor det er nødvendig. Det vil si i T-sonen som strekker seg fra haken over neseryggen opp til pannen. 

14. La det bli lys

Stryk highlighteren øverst på kinnbenet og under brynene. Ta også en smule på haken og neseryggen. Så får du en fin glød og et markert ansigt.

15. Gjør vippene tette

Din sorte eller brune eyelinerblyant kan få de øverste vippene til å virke enda tettere: Løft forsiktig øyenlokket og tegn med blyanten på den øverste våte kanten. Knip deretter øynene sammen slik at fargen vil fordele seg perfekt.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold