Slik holder mascaraen lenger.
© Getty Images

7 mascara-hacks du må kunne

Slik får du det beste ut av din mascara!

20. februar 2018 av Anja Karoline Tørhaug Bratland

1. Tørk av overflødig produkt 

En helt ny mascara har ofte masse overflødig produkt på mascarabørsten. Tørk av det overflødige produktet på et stykke papir, så oppnår du et bedre og helt klumpfritt resultat!

2. Vippeprimer

Vi bruker primer både før foundation og før leppestift, så hvorfor ikke prøve en primer til vippene også?

Har du ikke lyst til å bruke penger på et nytt produkt, kan du også bruke pudder for volum og lengde. Påfør litt transparent pudder mellom to lag med mascara for et fyldigere og lengre resultat! 

3. Uttørket mascara?

Dersom mascaraen din begynner å tørke ut, for all del ikke bland den med vann eller olje! Prøv heller å varme opp mascaraen i en kopp med varmt vann, så produktet som sitter igjen i tuben løsne, og igjen få en flytende konsistens.  

Slik holder mascaraen lenger.
© Getty Images

4. Vannfast mascara som "top-coat"

Vannfast mascara er supert for å holde vippene "in shape", og for at mascaraen skal sitte hele dagen, men derimot vanskelig å fjerne. Prøv derfor et lag med en vanlig mascara som base, og påfør deretter en vannfast mascara, så blir det lettere å fjerne mascaraen i slutten av dagen.

5. Når uhellet først er ute

Det er litt kjipt når du har lagt den perfekte øyeskyggen, for så å søle mascara over. Men ikke fortvil! Vent til mascaraen har tørket, og børst flekken bort med en ren brynsbørste eller mascarabørste. På denne måten ødelegger du ikke resten av sminken!

Slik holder mascaraen lenge.
© Eirin Kristiansen

6. Gre gjennom vippene

Avslutt alltid med å gre gjennom vippene med en ren mascarabørste for å unngå at vippene klistrer seg sammen. Børst gjennom vippene fra oversiden for beste resultat!

7. Ikke kast mascarabørsten!

Har du gått tom for favorittmascaraen, men har mange ander liggende som du egentlig ikke liker så godt? Før du kjøper en ny kan du prøve å bruke den gamle mascarabørsten i en av de andre mascaraene du eier (så fremt de ikke er eldre enn 3 måneder!), kanskje oppnår du samme resultat!

Mascarabørsten kan også brukes til å gre gjennom vipper eller bryn, eller som nevnt i hack nr.5!

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold