© Getty

Dette bør du ha i sminkevesken

Tips til sminkevesken

7. februar 2015 av Elena Daia

Fem basis make up-redskap du bør skaffe deg

En godt forberedt sminkeveske som inneholder basisprodukter kan redde dagen når du er på farta og gjerne vil ha en fresh make up-look som ikke tar altfor lang tid. Den kan godt på vei hjelpe deg å få en hot, vakker look som ikke krever en make up-artist hjemme.

Vi tok en prat med skjønnhetsansvarlig Julie Botnen og produktsjef i L'Oréal Norge, Jeanette Villanger, for å finne ut hva en basis makeupveske burde inneholde. Hvilke verktøy du trenger å ha med deg og hvordan du kan bruke disse verktøyene mest mulig effektivt.

Julie og Jeanette forteller følgende til Stylista:

 

CONCEALER

Julie: Viktigst denne sesongen er å gå for en lys og naturlig hud. Slik er en matt

concealer

essensiell fordi den gjør at huden ser naturlig ut, uansett produkt.

Tips:

Når du starter å legge en concealer, påfør den midt på ansiktet først fordi det er der du trenger mest dekk. Fortsett med resten av ansiktet etterpå.

MASCARA

Jeanette: Nå er det veldig trendy å påføre veldig mye mascara på vippene. Påfør flere lag med mascara og bruk tuppen for å samle vippene etterpå.

Julie:

Mascara

er nøkkelproduktet som gjør at du får sexy vipper. I tilllegg til en god mascara bør du investere i en vippetang som gjør at den blir lettere å  legge.

Tips:

For å skape mer volum, vri kosten mens du påfører maskara på vippene.

BRYN

Julie: Denne sesongen er fokuset på bryn.  Jo større brynet er, jo bedre. Brynproduktene alle burde ha er

brynsblyant

og

brynskygge

som du kan børste på, forteller Julie til Stylista.

Tips:

Jeanette Villanger forklarer nærmere hvordan du kan bruke brynskygge:

Først bruker du børsten til  å gre gjennom brynet. Etterpå kan du legge fargen. Til slutt legger du på brynvoks.

Tips til de som har overplukkede bryn, eller tynne brynhår som er typisk for nordiske jenter som sliter med å få brynskyggen til å sitte, er at de kan blande voks med farge og legge den på. Da kommer fargen til å sitte og vare lenger.

LEPPER

Julie: Når det gjelder leppeprodukter kommer det mye an på hva man foretrekker: det kan være leppepomade, en gloss om man liker blanke lepper eller en leppestift hvis man  foretrekker sterkere farger.

Jeanette: Det er viktig å ikke ha for mange fokusområder i ansiktet samtidig. Så hvis du for eksempel har sotede øyne burde du bruke veldig dus leppestift for å ikke ta fokuset bort fra øynene.

Tips:

For de som har tynne lepper eller som ikke ønsker leppestift-linjer, er det anbefalt å ta litt produkt på hånda først og påføre det med fingeren.

MAKE UP-KOST

Julie: Når det gjelder kosten, er det viktigste å bruke en pudderkost som eventuelt kan benyttes til flere ting, så lenge du er flink til å ta vare på den, vaske den og rense den.

Det finnes pudderkoster med en slags spiss som gjør at du kan bruke den til å legge pudder eller solpudder under kinnbenet, og du kan bruke den tl å legge rouge på eplekinnet.

Bruk en stor skyggekost til duse øyne, eller en mindre skyggekost hvis man liker at skyggen vises tydeligere. 

 

FØLG STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold