© Max Factor

Lindas skjønnhetsspalte #3: Hvordan få glød i huden

Få glød i huden

12. oktober 2014 av Linda Wickmann

En av de desidert største makeuptrendene denne sesongen er glød i huden. Tenk sunn, frisk hud med en diskret glød med fine, rosa eplekinn.

Nå som høsten er her for fullt savner mange av oss den solbrune gløden vi hadde i huden for et par måneder siden.

Fortvil ikke, det finnes nemlig mange måter å gjenskape glød i huden på.

Med mange års fartstid i bransjen, har jeg lært meg en del hudpleie- og makeuptips for trøtt og gusten hud, som jeg vil dele med dere.

Linda ga modellene til Stellas skjønnhetsserie (august 2014) masse glød i huden. 

© Linn Flammier

PLEI HUDEN GODT

Det finnes mange makeupprodukter som gir deg glød i huden. For å få maksimal uttelling av disse, er det viktig at du behandler huden din godt og gir den masse fuktighet. Makeup ser sjelden bra ut på tørr og flassende hud, så her er forberedelsene utrolig viktige. Skrubb huden i ansiktet én gang i uken med en god ansiktsskrubb for å bli kvitt døde hudceller. For noen vil det være nok å gjøre dette en gang annenhver uke. Noe mange glemmer, er at leppene også bør peeles.

Velpleide lepper trekker til seg farge mye bedre enn tørre, sprukne lepper, og du vil få et mye penere resultat. Leppeskrubben lager jeg selv ved å blande litt myk leopepomade og grovkornet, brunt sukker. Til ansiktet pleier jeg å blande noen dråper ansiktsolje med grove sukkerkorn. Dette kan du også skrubbe hele kroppen med når du er i dusjen, og det fungerer minst like bra som dyre skrubber.

Huden blir ofte tørr utover høsten, så vær nøye med hudpleierutinene og tilfør masse fukt.

Et godt serum og en god fuktighetskrem er alfa og omega nå om høsten. Den sure vinden utendørs og den tørre inneluften, tørker ut huden vår. Invester derfor i gode produkter. Det finnes også mange deilige ansiktsoljer som gir enda mer fukt og glød til huden. La alltid oljen få trekke godt inn i huden før du påfører foundation.

Velg produkter med naturlige oljer. Om du har fet hud, vil jeg anbefale deg å unngå bruk av olje.

Fin og naturlig hud preger motebildet, her fra henholdsvis Moods of Norway, Lanvin og Gucci.

MINE BESTE TIPS TIL GLØD I HUDEN

Når det kommer til makeup, er det noen produkter jeg alltid sverger til når jeg vil skape en frisk og sunn glød i huden. En foundation som gir fuktighet og inneholder lysreflekterende partikler, er perfekt nå om høsten. Min favoritt for tiden er "Skin Luminizer" fra Max Factor, som gir gir huden en varm, diskret glød. Grunnen til dette, er at den inneholder fargede, lysreflekterende partikler. Jeg har brukt den på flere fotoshoots allerede, og den ser nydelig ut på modellene og gir rett og slett en fantastisk fin glød!

Jeg kan ikke understreke nok viktigheten av å velg riktig på farge på foundation. Det er lite flatterende å velge en som er for mørk, for da kan du ende opp med å se eldre ut enn du faktisk er. Vi har ikke samme hudfarge på hånden som i ansiktet, så test alltid en foundation i ansiktet, og velg den som blander seg best med din egen hudtone.

Hvis det er områder som krever ekstra dekkevne, kan du gå over med en concealer. La foundation gjøre jobben sin først – concealer skal alltid påføres etter foundation.

Linda var ansvarlig for makeupen på Moods of Norway SS15 hvor stikkordet var glød i huden.

Når jeg jobber med flytende foundation, synes jeg det er veldig fint med en kremrouge når jeg skal gi kinnene farge. En rouge i pudderform kan fort matte ned huden, hvis du ikke velger en som inneholder litt shimmer. Max Factor "Miracle Touch Creamy Blush" er elsket av makeupartister verden over – meg selv inkludert!

Jeg liker spesielt godt fargen Soft Cardinal som passer til de aller fleste. Smil til deg selv i speilet og klapp rougen lett på midten av eplekinnene og oppover mot tinningen. Du velger selv om du bruker fingrene eller en kost.

Modeller backstage med fantastisk glød i huden.

Mitt siste, og kanskje aller beste tips, er viktigheten av å bruke highlighter. Dette kan for eksempel være en skimrende øyeskygge, og min favoritt er Max Factors "Masterpiece Precision Eyeshadow". For å få den perfekte fargen til nordisk hud, blander jeg fargene Icicle Rose og Pearl Beige. Denne legger jeg på steder jeg ønsker å fremheve, som toppen av kinnbena, amorbue, neserygg og på øyenbrynsbren.

Du trenger ikke å bruke mye, det skal kun være et hint av farge, men det gir en utrolig flott effekt når lyset faller på ansiktet.

VISSTE DU AT...

- I 1914, for nøyaktig 100 år siden, laget Max Factor sin aller første sminke. Flexible Greasepaint ble forgjengeren til vår tids foundation, og ble produsert for at skuespillerne skulle se mer naturlige ut.

- Fargefilmens inntog førte med seg andre krav til makeup. Max Factor utvikler derfor Pan Cake; en korrigerende makeup for å gi skuespillernes ansikter en naturlig hudtone istedenfor en mursteinsrød eller -blå farge. Da kvinnelige skuespillere begynte å ta store mengder Pan Cake med seg hjem for personlig bruk, åpnet et helt nytt marked seg. Pan Cake ble derfor introdusert for detaljhandelen og ble tilgjengelig for alle kvinner.

- Creme Puff-sminke, den første alt-i-ett-blandingen av kremet sminkebase og pudder, så for føreste gang dagens lys i 1953. Den ble påført med pudderkvast akkurat som pudder, men satt like godt som krem, og hadde et jevnere utseende enn begge disse. Creme Puff selges av Max Factor den dag i dag.

Mr. Max Factor pudrer skuespillerinnen Rita Hayworth // Flexible Greasepaint // Leppestift og Creme Puff på 60/70-tallet // Den originale Creme Puff ble lansert i 1953.

Lykke til!

// saken er laget i samarbeid med Max Factor

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold