Lindas skjønnhetsspalte #4: Mascaraguide

Stor mascaraguide

28. oktober 2014 av Linda Wickmann

DEN STORE MASCARAGUIDEN: 4 trinn til den perfekte mascaraen.

Husker du den første mascaraen du kjøpte? Jeg var i tenårene da jeg kjøpte min aller første, "2000 Calorie Mascara". Denne mascaraen ble fort en favoritt, men som ung og uerfaren mascarabruker, tenkte jeg nok ikke så mye på hva som skilte denne fra andre mascaraer, annet enn at den lovte meg volum, da den havnet oppi handlekurven min på Oslo City.

Det som virkelig er hot nå, er tykke klumpete vipper, som går igjen på mange av de store visningene denne høsten. Hvorvidt dette er noe vi kommer til å prøve oss på i hverdagene, eller om det heller er en kul partylook, er nok en smakssak.

Nå er det virkelig en jungel av mascaraer på markedet, og det kan derfor være vanskelig å velge. Hvordan vet du hvilken mascara du skal velge? Jeg fikk en gang anbefalt en mascara av en venninne, som passet de lange vippene hennes perfekt. Selv om hun elsket den, passet den ikke til mine fine, korte vipper. Du har kanskje opplevd det samme selv?

Hva vi liker ved mascaraer er ofte en smakssak, og det er derfor viktig å gjøre seg opp noen formeninger om hva vi ønsker fra en mascara, før vi går til innkjøp av en ny.

Det du bør tenke på når du velger mascara, er i hovedsak 1) Utgangspunktet ditt 2) Ønsket resultat 3) Formulaen og 4) Kosten.

1. UTGANGSPUNKTET DITT

Hvilke vipper du har fra naturens side, gir deg en pekepinn på hvilken mascara du bør velge. Hvis du for eksempel har lange og tynne vipper, kan du fint velge en mascara med en litt tykk kost som gir masse volum. Har du derimot korte vipper, kan det fort bli litt søl med en stor og tykk kost, så da vil en slankere kost være en bedre idé. En mascara med en lettere formula passer fint til de som har tykke vipper, for å unngå at mascaraen tynger ned vippene.

False Lash Effect har en tykk kost som passer fint til lange, tynne vipper // Masterpiece Max har en slank kost som er perfekt for korte vipper // Clump Defy har både en slank kost, og en lettere formula som passer fint til tykke vipper.

2. ØNSKET RESULTAT

Før du velger ny mascara, er det lurt å tenke gjennom hvilket resultat du vil ha. Definert og naturlig, eller voluminøst og kraftfullt? Har du i tillegg en aktiv hverdag og trenger en mascara som er vannfast og sitter veldig godt?

Masterpiece (som også kommer i en vannfast versjon) gir et naturlig resultat med definerte vipper // Excess Volume er en 2-trinns mascara som gir masse volum, hvor trinn 2 forsegler vippene med en svart lakk som i tillegg er vannfast.

Selv om du kjøper en volummascara, ligger mye av jobben for å få tette vipper med masse volum hos deg – nemlig i hvordan du påfører mascaraen. Ta deg god tid og ikke stress! Bygg opp volumet – lag for lag. En annen ting du ikke bør glemme, er å passe på at mascaraen er ren rundt der du skrur kosten på. Hvis det legger seg mye mascarasøl her som tørker inn, får du ikke skrudd korken med kosten ordentlig på, og det vil komme luft til. Luft fører til at mascaraen tørker fortere ut. Det ser heller ikke særlig pent ut med tilgrisede mascaraer, så tørk alltid bort overflødig mascara rundt kanten.

3. KOSTEN

Du har sikkert lagt merke til at det finnes mange forskjellige mascarakoster. Noen er tykke med lange tagger, mens andre er slanke med korte tagger. Om du liker en slank eller tykk kost, kan ofte være en smakssak. Med en tynnere kost er det ofte lettere å komme til på de innerste vippene. Hvis kosten har mange tagger, vil du i tillegg kunne separere vippene bedre, som fører til at du får mer kontroll.

Mange tror at en mascara må ha en tykk kost for å skape volum, men det stemmer ikke helt. Innholdet teller, og et godt eksempel på det er "Masterpiece Transform", som har en slank kost, men gir raskt volum.

To volummascaraer med to helt forskjellige koster. Masterpiece Transform har en slank kost med korte tagger // Wild Mega Volume har en tykk kost med lange tagger.

4. FORMULAEN

I tillegg til kosten, har formulaen i mascaraen mye å si. Du har sikkert lagt merke til at noen mascaraer gir lengde, og disse mascaraene har derfor en lengdeformel med fibre, som gjør at du kan bygge lengde. Mascaraer med voks, er derimot med på å gjøre vippene tykkere. Du kan gjerne kombinere to mascaraer, ved at du først bygger volum med en mascara med voks, og deretter bygger lengde i tuppen med en mascara med fibre.

Et perfekt eksempel på at formula har mye å si – False Lash Effect Fusion og False Lash Effect har identisk kost men ulik formula, som fører til to forskjellige resultater. False Lash Effect Fusion bygger volum med fibre, mens False Lash Effect inneholder voks og gir tette, voluminøse vipper.

Avslutningsvis, vil jeg nevne at du ikke trenger å kjøpe kun én mascara! Jeg pleier for eksempel å bytte mellom en hverdagsmascara og en festmascara. Til hverdags legger jeg kun et par lette lag med "Clump Defy", for da vil jeg gjerne ha en naturlig look. "Clump Defy" har en slank kost, som grer og skiller vippene utrolig fint. I tillegg kan jeg påføre et nytt lag utover dagen uten at den klumper, så den er prefekt å ha i vesken. Når jeg skal på fest bruker jeg kun "False Lash Effect Fusion", som gir utrolig fine og lange vipper. Disse mascaraene er mine to favorittmascaraer, som jeg alltid vender tilbake til.

Visste du at:

- Den første mascarakosten slik vi kjenner den i dag, ble lansert av Max Factor i 1958. Dette var den første mascaraen på markedet hvor mascaraen kunne påføres med en kost fra en tube, og fikk det beskrivende navnet «Mascara Wand». Tidligere måtte man hente fargen fra en paste med en børste.

- I 1916 lanserte Max Factor øyemakeup til forbrukermarkedet.

- De aller første pudderøyeskyggene lanserte Max Factor i 1961. Før det fantes det kun kremøyeskygger.

Lykke til i jakten på din perfekte mascara!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold