Lindas skjønnhetsspalte: #makeglamourhappen

Lindas spalte: #makeglamourhappen

2. september 2014 av Linda Wickmann

Mr. Max Factor Senior // Markedets første long lasting leppestift // Den aller første makeupen på forbrukermarkedet.

For 100 år siden var derimot ikke makeup tilgjengelig for vanlige kvinner som deg og meg. Inntil da var sminke forbeholdt filmindustrien. Heldigvis var det en person som så et udekket behov i markedet. Denne mannen lanserte en kosmetikkserie i 1920 som han kalte «makeup» og var dermed den første til å tilby sminke utenfor Hollywoods filmindustri – og skapte samtidig ordet «makeup».

Mannen het Max Factor og hadde en enkel visjon; "you’re not born glamorous, glamour is created". Som makeupartist tenker jeg ofte på hvordan makeup skaper mennesker. Se for eksempel på de gamle ikonene, som Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn og Jean Harlow. Vi husker dem så godt på grunn av deres ikoniske stiler – som blir kopiert den dag i dag. Makeupartisten Max Factor var i sin tid også med på å skape flere av disse uforglemmelige stilene, noe som danner bakgrunnen for merkets velkjente slagord; «the makeup of makeup artists». 

Gwyneth Paltrow tolket som 50-tallsikonet Audrey Hepburn // Audrey Hepburns klassiske, ikoniske look.

Max Factor feirer i år at det er hele 100 år siden skaperen av makeup laget sin aller første sminkeprodukt, som skulle gi skuespillernes ansikt et mer naturlig utseende. Både produktene og teknikkene Max Factor skapte for filmindustrien og Hollywood-kundene sine, ga ham en Oscar-statuett. Men hans livsfilosofi var at alle kvinner kunne bli glamourøse med riktig verktøy og sminkeferdigheter.

Jeg liker godt tanken hans om å gjøre makeup og sminketeknikker tilgengelig, og vil derfor dele mine aller beste sminketips med dere her på Stylista utover høsten. 

Max Factors aller første foundation som også ble hans store gjennombrudd i 1914 // Pan-Stik foundation fra 1947.

Visste du at...

 For 100 år siden lanserte Max Factor markedets aller første foundation.

I 1920 introduserte Max Factor begrepet «makeup», og lanserte samtidig den første makeup-serien for forbrukermarkedet.

I 1928 lanserte Max Factor den aller første lipglossen, for å gi kvinner glamorøse, vakre lepper.

HVORDAN PÅFØRE EYELINER TIL EN SOTET LOOK?

Brigitte Bardot var kjent for sine mørke, sensuelle øyne // Gwyneth Paltrow gjenskapt som 60-tallets Brigitte Bardot.

Jeg vil starte med å gi dere et tips til hvordan dere kan gjenskape en av de mest ikonsike lookene fra det 20. århundret – en stil som stadig vekk dukker opp i motebildet i en eller annen form. Et produkt som også går igjen i mange av de ikoniske lookene fra 40-, 50- og 60-tallet er eyeliner. Dette er et klassisk produkt, og et "must have" for alle som vil legge en sotet look.

Denne høsten har jeg lagt spesielt merke til den utstrakte bruken av eyelinere på catwalken. Det som gikk igjen, var eyeliner rundt hele øyet. På enkelte visninger var eyelineren lagt i globalen i tillegg. Dette ga meg en ordentlig 60-tallsfeeling som fikk meg til å tenke på tiårets store legende, Brigitte Bardot, med sine mørke og sotede øyne.

Nøkkelen til denne looken er en god eyeliner. Til sotede øyne bruker jeg alltid eyeliner i blyantform, og anbefaler en som har en myk konsistens som er lett å «smudge». Du kan f.eks. prøve Max Factor Liquid Effect Eyeliner, som er veldig lett å jobbe med. Når jeg legger eyeliner, begynner jeg alltid ytterst på øyelokket. Jeg legger blyanten helt inntil vippene og tegner forsiktig inn mot midten av øyet. Pass på at du kommer godt mellom vippene og får lagt den jevn for et intenst uttrykk. Deretter tegner jeg en strek fra indre øyekrok og inn mot midten, til strekene møtes. Jeg pleier å gå over for å gjøre streken fra midten av øyet og ut til ytterkanten litt tykkere, for å få den markerte vippen som er karakterisk for denne looken.

Du kan avslutte her, eller jobbe videre med flere lag for en mer intens look. For den dramatiske looken til Brigitte, legger du eyeliner langs undervippene og helt inn til øyekroken, slik at du får rammet inn hele øyet. Legg også eyeliner på våtkanten både oppe og nede. Avslutningsvis kan du i tillegg legge en eyelinerstrek i globalen. Husk å alltid påføre eyeliner før mascara, slik at du får tegnet eyelinerstreken tett ned mot øyevippene.

Must haves til 60-tallsstilen.

Lykke til!

NYHETSBREV